במשך כל היום (ה') ירו המחבלים רקטות קסאם ופצצות מרגמה לעבר המועצה האיזורית שדות נגב ולעבר קיבוצים במועצה האיזורית שער הנגב, בכל המקרים לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. אחת הרקטות התפוצצה בחצר בית כנסת באיזור התעשייה של נתיבות.
בני, קב"ט של הקיבוץ שבסמוך לגדר שלו נפלה פצצת המרגמה, מסר לערוץ 7 כי "נשמע פיצוץ בסמוך ליישוב, הודענו לתושבים להכנס לחדרים המוגנים ולאחר זמן מה חזרנו לשיגרה".
לדבריו, "זה לא חדש. יום יום המחבלים יורים. דבר זה היה צפוי וכתוב על הקיר שהירי ימשיך גם לאחר מבצע עופרת יצוקה. ככל הנראה הממשלה צריכה להחליט על כיוונים ברורים".
ראש מועצת שער הנגב, אלון שוסטר, אמר כי "לצערנו הירי ממשיך. פרט לעובדה שהיום אנו ממוגנים יותר, אין שום שוני במצב הבטחוני שהיה במשך שנים רבות".
שוסטר הוסיף כי "לממשלת ישראל אין ככל הנראה את היכולת לדכא את הטרור מעזה. היא מחוייבת לעשות לפחות את מה שהיא יכולה לעשות וזה להפיק ולממש תוכנית אזרחית וכלכלית לחיזוק התשתיות החברתיות, הפיזיות והכלכליות בשדרות ויישובי עוטף עזה שיהוו לפחות איזון לבעיות הביטחון וממשלת ישראל מחוייבת לתת את הכלים".