מרכז השלטון המקומי קורא לממשלת ישראל להסדיר ולחזק את מעמדם של ראשי הרשויות באמצעות חקיקה, תוך הבנה כי הגורם הישיר שמייצג את התושבים ודואג להם הוא בראש ובראשונה ראש הרשות ומרכז השלטון המקומי.

הדבר ייעשה ע"י קידומו של חוק יסוד השלטון המקומי. חוק זה נועד בין השאר לחזק את מעמד הרשויות המקומיות ואף לחייב את המחוקקים להתייחס אליו בכל הצעת חוק חדשה.

 "אני בעד תהליך של הידברות והחלטות משותפות, אני מקווה שזו הדרך שתיבחרו. אם לא, ההנהגה החדשה של מרכז השלטון המקומי תעמוד מולכם ותקשה עליכם בכל האמצעים העומדים לרשותה". את הדברים אמר היום יו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט, לחה"כ ד"ר יובל שטייניץ, יו"ר צוות "מאה הימים" של ראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו.

בפגישה עם בוחבוט ועם יו"ר סיעת הליכוד בשלטון המקומי ז'קי לוי,  ביקש חה"כ שטייניץ לשוב ולהיפגש עם הנהגת מרכז השלטון המקומי על מנת לשמוע את עמדת הרשויות בסוגיות השונות, לקראת ניסוח קווי היסוד לממשלה החדשה.

בוחבוט אף ציין בפגישה כי יש לצרף את הרשויות המקומיות לדיאלוג משותף מול הממשלה מאחר והרשויות הן המייצגות הישירות של 7.5 מליון תושבי מדינת ישראל. חברי צוות "מאה הימים" הסכימו עימו והם ימליצו לממשלה, בהתאם להבטחתו של נתניהו בעבר, כי תוקם ועדת שרים בנושאי השלטון המקומי.

במרכז השלטון המקומי מדגישים כי הציפייה של ראשי הרשויות היא לעבוד במישרין מול נבחרי הציבור. בוחבוט: "ראשי הרשויות יעבדו מול השרים, לא מול הפקידים. לא ייתכן שהפקידות הבכירה תנחית עלינו גזירות וסנקציות הפוגעות בתקציב הרשויות ובכך פוגעות בתושבים, ולראש הרשות לא תהיה יכולת לדון בכך עם מתווי המדיניות, קרי – השרים, נבחרי הציבור. אנחנו לא קבלני ביצוע אלא שותפים מלאים למנהיגות הציבורית".

צוות "מאה הימים" הבטיח לנציגי השלטון המקומי קידום רפורמה במנהל מקרקע ישראל, בועדות תכנון ובנייה ובסמכויות שינתנו לראשי הרשויות לטפל בנושאים אלו.

בנוסף קרא בוחבוט לממשלה הנבחרת לפעול לחיזוק הפריפריה, להנהיג שיוויון בין המגזר היהודי למגזר הערבי והדרוזי, להגדיל את תקציבי החינוך והרווחה ולחתום על הסכמי חובות עם רשויות שנמצאות בגרעונות, כפי שנהגו בעבר עם הקיבוצים.

חברי צוות "מאה הימים" אמרו כי תמונת המצב שהשתקפה מן הפגישה היא "שחורה ועגומה למדי " ושהם רואים עין בעין את האתגרים הצפויים והם ימליצו לממשלת ישראל לקבל את תביעות השלטון המקומי תוך ניהול דיאלוג וקבלת החלטות משותפות.

יו"ר מרכז השלטון המקומי ימשיך במסע הפגישות והוא צפוי להיפגש עם עופר עיני ושרגא ברוש, זאת במטרה לחזק את הרשויות המקומיות ומרכז השלטון המקומי.