הרשות הפלסטינית וממשלת חמאס מבקרות חדשות לבקרים את תנאי הכליאה הקשים והבלתי אנושיים בהם מוחזקים הטרוריסטים הערבים המרצים עונשי מאסר בישראל. על תנאים קשים אלה מדווחת (11 במרץ 2009) אגודת האסירים והאסירים המשוחררים "ואעד" המזוהה עם חמאס - על הישג נוסף של אסיר ביטחוני פלסטיני שהצליח בתקופת שהותו בכלא להשלים לימודים לתואר ראשון.

בהודעה שפרסמה האגודה נמסר כי האסיר ראמי חוסיין חיג'אזי מכלא "נפחה" בנגב קיבל תואר ראשון בלימודי טכנולוגית המידע. לדברי האגודה, אסירים רבים הצליחו בשנים האחרונות להשלים לימודים אקדמאיים וחלקם אף עשו תואר דוקטורט בכלא הישראלי. חג'אזי, תושב עזה, נעצר בתחילת אינתיפאדת אל-אקצה ונידון ל-15 שנות מאסר על עבירות ביטחוניות.

עבדאללה קנדיל, דובר אגודת "ואעד", אינו מייחס את הלימודים האקדמיים לגישתה האנושית של ישראל כלפי האסירים הערבים. אדרבא, הוא טוען כי אלה הצליחו להגיע להישגים אקדמיים למרות "העינויים הגופניים והנפשיים", "ההשפלה הקבועה", "מניעת הכנסת ספרים" ועוד צעדי התנכלות של הנהלת בתי הסוהר.