שופטת בית המשפט המחוזי בחיפה, חני הורוביץ, גזרה שלוש שנות מאסר בפועל ושנה וחצי על תנאי על מיכאל סמנדייב, בן 30 מחדרה, נשוי ואב לילד, שהורשע בשוד בנסיבות מחמירות באמצעו של רחוב בעיר.



מכתב האישום עולה כי ב-23 בספטמבר 2008 אחר חצות, עובר אורח הלך ברחוב רוטשילד בחדרה, סמוך לקניון "לב חדרה".  ניגש אליו סמנדייב, הכה אותו, הפיל אותו ארצה ובעט בחלקים שונים בגופו, תוך שהוא פוצע וחובל בו בראש, ביד, בזרוע ובמרפק.

כשהאיש היה שרוע על הארץ וחבול, נטל סמנדייב את תיק הפאוץ' של המתלונן, בתוכו היו 70 ₪, כרטיס אשראי, כרטיס קופת חולים ומסמכים נוספים וברח מהמקום.

השופטת הורוביץ ציינה כי מעשיו של סמנדייב חמורים וכי טוב מראה עיניים מאלף מילים, שכן התקליטור מהארוע שצולם ע"י עובר אורח, בו צפתה, ממחיש את התנהגותו האלימה של הנאשם ברחוב ראשי, ללא מורא ובנחישות. כן ציינה כי סמנדייב נדון בעבר לעונשי מאסר בפועל, בגין שורה ארוכה של עבירות נגד הרכוש ולא למד לקח. 

לקולא ציינה השופטת כי כל מקרה ונסיבותיו וכי מדובר בשוד לא מתוכנן או מתוחכם, שלא נגרמה בו פגיעה פיסית ממשית, ללא שימוש באביזרים כלשהם ובכלי נשק וכי לזכותו של הנאשם נשקלו -הודאתו בעובדות כתב האישום והחרטה שהביע, נסיבות חייו והיותו אב לילד קטן ומצבה של רעייתו.