מחר (ג') ייצאו לדרכם חמישה עשר בני נוער, חברי תנועות בני עקיבא ועזרא מאשדוד, לשליחות בת שבוע בשוויץ. במשך השבוע ייפגשו בני הנוער עם צעירים, חברי הקהילות היהודיות ואף עם תלמידי בית הספר של הקהילה הבינלאומית אשר בציריך.

"היוזמה למשלחת הגיעה מהקהילה היהודית בשוויץ" מספרת שושי בן יעקב, ראש דסק אירופה בתנועת בני עקיבא העולמית, "ירדנה חדד מהקהילה היהודית בציריך, שהתגוררה בעבר באשדוד החליטה ליזום את הפרויקט הייחודי בשיתוף עם תנועת בני עקיבא בציריך".

דן, מדריך שבט הגבורה בסניף י"א של בני עקיבא באשדוד סיפר כי המיונים למשלחת היו ארוכים ואיכותיים: "הגיעו 60 בני נוער מאשדוד אשר התמודדו על מקום במשלחת. שאלו אותנו שאלות על השקפת עולם, ייצוגיות ועוד... בסופו של דבר רק 15 התקבלו למשלחת".

לאחר שהתגבשה הקבוצה, החלו במחלקת תחום הנוער בעיריית אשדוד בגיבוש והכשרת משלחת בני הנוער. תהילה עמר, מנהלת המשלחת ריכזה את נושא ההכשרה בצורה מקצועית להפליא, "לאחר שהתגבשנו, יישרנו קו בנושא ההסברה על מבצע 'עופרת יצוקה'" מתאר דן, "גיבשנו מטרות משותפות ועמדה אחת בהסברה הישראלית: ישראל נהגה בצורה הכי הומאנית וטובה שאפשר." במסגרת ההכשרה האינטנסיבית השתתפו לורין טובול, קומונרית מאשדוד,  מזל שאלתיאל ואורן טואיל, סמנכ"ל החברה העירונית וראש המשלחת.

לשאלה 'איך אתה מרגיש לפני היציאה לשליחות החשובה בחו"ל?', ענה דן: "זו תחושת שליחות גדולה מאוד, אנו מקווים שנעמוד ביעדים שהציבו לנו, ושנחזור עם הצלחה". ומהי הצלחה לדעתו? "שישראל תצא על הצד הטוב ביותר שאפשר, וכמובן איך נתפסנו בעיני הקהילה היהודית בשוויץ".