נועם שליט העביר לראש הממשלה מכתב, רגע לפני פתיחת ישיבת הממשלה, בו הוא קורא לאולמרט "אל תפקיר את בני גלעד".
נועם שליט כתב עוד: "אני פונה אליך בקריאה אחרונה הבוקעת מלב משפחתי הממתינה לבנה הכלוא במרתפי החמאס. מכתבי זה הוא נסיון תפילה להצלת בני".
"אתה נושא באחריות המלאה לקיים את הברית בין צה"ל והמדינה, למשפחה ששלחה את בנה לצבא עם הידיעה על המחויבות, שאין להפקיר חייל בשבי, אנו דורשים ממך באופן שאינו משתמע לשני פנים, קבל עם ועולם, ולמרות המחיר הכבד שנדרש - החזר את גלעד טרם סיום כהונתך", כתב שליט.
עוד כתב, "996 ימים עברו מאז נחטף גלעד בתקופת היותך ראש הממשלה. כמעט שלוש שנים הוא מופקר במחילות אפלות, מבלי ששולחיו יודעים על מצבו. מכתב זה הוא ניסיון תפילה להצלת בני. אני פונה אליך כאב לאב - אל תפקיר את בני גלעד".
בצהרים נפגשו בני משפחתו של החייל החטוף גלעד שליט לבקשתם עם עופר דקל, האחראי מטעם הממשלה על המו"מ לשחרור שליט. דקל עדכן את בני משפחת שליט על המשא ומתן בקהיר ועל דרישות חמאס.
