(הקלטת הודעת ראש הממשלה באדיבות ערוץ 1)

ראש הממשלה אולמרט מסר הודעה רשמית, בעקבות כשלון המשא ומתן בקהיר לגיבוש עסקה לשחרור החייל החטוף גלעד שליט, "לא נסכים לשחרור אסירים נוספים מתוך רישמת החמאס מעבר למאות שהוסכמו על ידינו ואשר הודענו להם על כך".

"הערך שמלכד יותר מכל את החברה הישראלית הוא תחושת הערבות ההדית, לפיה מי שקיים נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם מלא, כך עשינו על מנת להביא את גלעד אולם עד הכל ללא הצלחה", הוסיף אולמרט.

אולמרט הוסיף וקבע, כי "אני רוצה לומר כאן בשם מדינת ישראל וממשלתה כי יש לנו קווים אדומים ולא נחצה אותם, איננו עם מובס ולא מדינה מנוצחת עם המוקף אוייבים וארגוני טרור לא מוכן ולא יסכים להיכנע לכל התכתיבים של אלו".

"המשכנו בימים האחרונים ואנו ממשיכים גם עכשיו במאמצים להשבת גלעד שליט, וממשיכים במאמצים להביא שלום בינינו לבין שכנינו ואני מקווה שהימים הבאים עלינו יהיו שמחים יותר", הוסיף.