רמי לוי, הבעלים של רשת שיווק השקמה, אמר במפגש עם סטודנטים בבית הספר הגבוה לטכנולוגיה בירושלים, כי המניע להצעתו לרכוש את עוף העמק הוא הדאגה לעובדים והרצון להבטיח ללקוחותיו עופות במחיר מוזל.
בכנס הסטודנטים השנתי של המחלקה לניהול עסקים ושיווק טכנולוגיה אמר לוי כי ההצעה לרכוש את עוף העמק אינה קשורה לרכישת ויטה פרי גליל ע"י רשת חצי חינם. "אני לא יודע מה ההיגיון של חצי חינם," אמר לוי. "אני ראיתי שני דברים: את העובדים ואת הלקוחות. אם אני אציל את המפעל אני אצור עוד מקומות עבודה. באותו הזמן, במפעל אני אוכל לייצר ואוכל למכור ללקוחות שלי ביותר בזול".
בתשובה לשאלת אחד הסטודנטים האם התרחבות הרשת לא תביא לעלייה במבנה העלויות אמר לוי כי עד שתגיע הרשת לפריסה של 30 חנויות הוצאות ההנהלה וההוצאות הכלליות יישארו ללא שינוי. "לנו אין עלויות של מנכ"לים וסמנכ"לים," אמר לוי. "עלויות התפעול שלנו זולות משל הרשתות האחרות".
לגבי מלחמת מחירי העופות שניהלה שיווק השקמה עם הרשתות הקמעונאיות האחרות אמר לוי כי לא ציפה שהדבר יזכה לכיסוי תקשורתי רב כפי שאירע בפועל. "הפרסום הכי טוב שלנו זה להיות אמיתי, זה להיות הזולים ביותר," אמר לוי. "כשמכרנו עוף ב-89 אגורות לא תיארתי לעצמי שזה יגיע לתקשורת. אבל כשאתה עושה מה שצריך מול הלקוחות שלך אתה מקבל את הפרסום החיובי ביותר".
לוי הוסיף כי שיווק השקמה מתכוונת לפתוח סינף בגוש עציון תוך שמונה עד עשרה חודשים. לדבריו, הוא עדיין מתלבט האם להקים בקומה השנייה אולם חתונות או מרכז קניות.
לדבריו, שיווק השקמה מתכוונת גם להתפשט במגזר החרדי. "את החנות הראשונה לציבור החרדי פתחנו בביתר," אמר לוי. "ברגע שפתחנו, לקחנו 80% מהשוק. אם נמצא מקום נעשה את זה גם בבני ברק". לוי הוסיף כי תוך חצי שנה עד שמונה חודשים תפתח הרשת חנות גם בבית שמש צמוד למרכז ביג.
לוי הוסיף כי החזר ההשקעה על חנויות חדשות לוקח בין שנתיים לשלוש. לדבריו, היקף הפעילות של שיווק השקמה הוא כ-11% מזה של שופרסל ו-15% מהריבוע הכחול.
