הפורום המשפטי למען ארץ ישראל פירסם הודעה בעקבות החלטת בג"ץ מהצהריים להרוס את ביתו של חוסאם דוויאת, המחבל שרצח שלושה בני אדם ופצע עשרות בפיגוע הטרקטור הראשון בירושלים, שהיה ב-2 ביולי 2008.
"הריסת בית המחבל ראויה על פי כל דין", אמרו בפורום המשפטי. "ההחלטה עומדת בכללי הצדק הטבעי. זכותם של אזרחי ישראל לחיות גוברת על זכותם של בני משפחות המחבלים לגור בבתיהם וההרתעה היחידה הקיימת לרוצח מתאבד היא הידיעה שמשפחתו תיפגע".
מנכל הפורום, נחי אייל, קרא לשר הביטחון להמשיך ולפעול להרס בתי המחבלים משני הפיגועים האחרונים בירושלים - המחבל מפיגוע הטרקטור השני והמפגע בשני השוטרים בכביש בגין בבירה.
"לו מערכת הביטחון ומערכת המשפט היו מקדימים להרוס בתי מחבלים ולא ממתינים לשרשרת הפיגועים ייתכן והיו נמנעים חלק מהפיגועים וחיי אזרחים רבים היו נצלים", אמר אייל.
חברת הכנסת תא"ל במיל' מירי רגב (ליכוד) התייחסה להחלטת בג"ץ ואמרה כי "הריסת בתי מחבלים הוא עונש הכרחי והרתעתי במצב בו אנו נמצאים. רוצחי יהודים צריכים להבין שיש מחיר ודם יהודי אינו הפקר".