מאז יום חמישי האחרון, לא בוצע ירי רקטות לעבר שטח ישראל. בשבוע הקודם שוגרו 3 רקטות בלבד לשטח ישראל. ביום חמישי זוהה שיגור של רקטה בודדת לכיוון קיבוץ מפלסים, אבל לא זוהתה נפילה. הרקטה הקודמת היתה אף היא שיגור בודד, ביום שלישי שעבר, לכיוון קיבוץ חולית. לפני כן נורתה רקטה בודדת בשבת לאיזור זיקים.

כלי התקשורת הערביים דיווחו בחודש האחרון כי מנגנוני הביטחון של חמאס פועלים למניעת ירי הרקטות ישראל. במסגרת זאת הם מבצעים סיורים מיוחדים לאורך קו הגבול על מנת לחסום חוליות בדרכן לשיגור רקטות. לפני כשבועיים עצרו אנשי חמאס עשרה מחבלים באזור ח'אן יונס ובכללם אימן אבו עבידה, פעיל בכיר בג'יהאד האיסלאמי, באשמה כי הם מעורבים בירי רקטות לעבר ישראל. העצורים אולצו, טרם שחרורם, לחתום על התחייבות כי יפסיקו לשגר רקטות לעבר ישראל. ביום ראשון שעבר דיווחו גולשים בפורום הג'יהאד האסלאמי כי מנגנוני הביטחון של חמאס מונעים מחוליות לבצע ירי וכי הם עצרו חוליית שיגור בראשות המכונה שיח' אבו הרירה.

בצה"ל מסבירים את הפסקת הירי ברצון של החמאס, לא לחמם את הגיזרה כל עוד לא מוצה המו"מ על גלעד שליט. מסיבה זו, מעריך גורם צבאי, החמאס החליט לא לנסות ולפגוע באזרחים, אלא בחיילים בלבד. "נסיונות הנחת מיטענים על הגדר לא פסקו, אבל בירי יש ירידה. זו ההוכחה שהחמאס שולט בשטח ויכול להפסיק את הירי כשהוא רוצה" - אומר גורם צבאי.

שגריר מצרים בגרמניה הכחיש שלשום דיווחים לפיהם מומחים גרמנים הגיעו לגבול עזה-מצרים על מנת לסייע בעצירת ההברחות לרצועת עזה, כך מדווח היומון "אלקודס אלערבי". השגריר הבהיר כי במהלך מבצע "עופרת יצוקה", הציעה גרמניה לספק למצרים ציוד טכנולוגי והכשרה טכנית מתאימה. עוד אמר כי קצינים מצרים עשויים לעבור את ההכשרה במצרים או בגרמניה.

היומון "אל-איאם" דיווח כי מצרים פועלת בנחישות נגד המנהרות ברפיח, דבר שהפחית את כמות ההברחות בעת האחרונה.