בלשכת יו"ר העבודה ושר הביטחון, אהוד ברק, התייחסו למכתב ששלחו היום "מורדי העבודה" לראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו, ובו הדגישו כי המו"מ הקואליציוני בין שתי המפלגות היא לא על דעתם ולא בהסכמתם. מלשכת ברק נמסר כי "מדובר בטענות מופרכות. אין שום איזכור בחוקת מפלגת העבודה לצורך באישור לפתיחת מו"מ או מגעים. יו"ר מפלגת העבודה פועל לפי מה שטוב למדינה, מה שרוצים אזרחיה ומה שטוב למפלגה".

עוד נמסר מלשכת ברק כי "כל אחד מאיתנו הוא חבר כנסת וכולנו שליחי ציבור. הציבור שלנו זה הבוחרים וזה חברי המפלגה. יש לנו גוף שהוא וועידה, מרכז. אם נצטרך לקבל החלטות, רק שם החלטות יתקבלו. אף אחד לא יכתיב מה צריך להחליט, זה לא עניין של יצירת אווירה, לא יצירת הרגשה בסיעה ולא יצירת הרגשה בציבור. מפלגת העבודה תקבל החלטות במוסדות שלה, כפי שהחלטות צריכות להתקבל במפלגה דמוקרטית, כפי שהתקבלו בעבר במפלגת "העבודה" ".

עוד הם אמרו כי "מדובר בניסיון למנוע כל דו שיח פוליטי לגיטימי. על מנת שהדיון והשיח בוועידת המפלגה יתנהל בצורה רצינית ועניינית, ולא דיבורים בעלמא, ראוי כי יובאו בפני חברי הוועידה עיקרי הסיכומים, האפשריים, של הסכם קואליציוני בין מפלגת "העבודה" ומפלגת "הליכוד" ".

עוד מזכירים מקורבי יו"ר המפלגה ברק, כי הטענות הנ"ל לא נשמעו ולא הועלו בחודש אוקטובר האחרון, כאשר התנהל משא ומתן קואליציוני אינטנסיבי עם מפלגת "קדימה" ולא התקבל שום אישור משום גורם. עובדה זו, מקשה לקבל את טענות המתנגדים כאידיאולוגיות גרידא, ומעלה תהיות פוליטיות על מחאתם. עוד מזכירים מקורבי ברק, כי גם בעבר לא מונו צוותי מו"מ על ידי המוסדות אלא ע"י יו"ר המפלגה.

נציין כי בשעה 15:30 נפגש ברק לשיחת עדכון עם צוות המו"מ של מפלגת העבודה לשיחות עם הליכוד בלשכתו שבקריה בת"א. כידוע, חברי הצוות הם יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, שר החקלאות, שלום שמחון ועו"ד אלון גלרט.

כמו כן, שוחח יו"ר העבודה ברק עם מספר חברים המתנגדים להצטרפות מפלגת העבודה לקואליציה ואמר להם כי "אין שום מניעה חוקית להקמת הצוות לניהול המו"מ, ואשמח לעדכן את חברי הסיעה בהתקדמות המו"מ. באוקטובר האחרון, כשקיימתי מו"מ עם "קדימה" לא נדרש אישור משום מוסד ואיש מחברי הסיעה לא דרש זאת. חובתנו לנהל שיח פוליטי לגיטימי  - מה נכון למדינת ישראל, מה רוצים האזרחים ומה טוב למפלגת "העבודה". זאת במקום לעסוק בכתיבת מכתבים מופרכים".