הוקם מכון פסיכומטרי הנשען על מחקרים המראים כי למידה מוצלחת יותר בכיתות שאינן מעורבות. כעת המכון מותאם לציבור הדתי על מנת לעודד אותו להצלחה במסלול האקדמי.
מחקרים אחרונים בארץ ובעולם מצביעים על הצלחה ברורה לנבחנים במקצועות המדעים והמתמטיקה אשר למדו בכיתות שאינן מעורבות מגדרית. מניתוחי בחינות הבגרות מצאה המדענית הראשית של משרד החינוך פרופ' זמירה מברך כי: שיעור הבנות המצטיינות בכיתות נפרדות עומד על 64 אחוזים ואילו בכיתות המעורבות הגיע אחוז המצטיינות ל - 57 אחוזים בלבד. מכון הפסיכומטרי החדשני – פסיכומטרי כשר למהדרין, נענה לאתגר אותו מציבים תוצאות המחקרים ומציע לציבור הכנה לפסיכומטרי בכתות נפרדות לבנים ובנות.
כידוע הבחינה הפסיכומטרית הינה אחד המכשולים העיקריים להצלחה בהשתלבות בלימודים אקדמיים. הציבור הדתי כיום נאלץ לבחור בין למידה בסביבה שלא מתאימה לו ובין אי למידה כלל, ההופכת אותו לבעל יתרון נמוך יותר במסלול האקדמי. שי כהן בעידודו של הרב פוגל, הרים את הכפפה, והחליט לעשות מעשה. ולהקים מכון פסיכומטרי אשר מאמץ את תוצאות המחקר ומכשיר את הצעירים הדתיים הניגשים לבחינה הפסיכומטרית בצורה הטובה ביותר. על כן הקים את מכון פסיכומטרי כשר למהדרין. המכון השקיע בחומרי לימוד מהמקיפים בארץ ובהבאת מרצי פסיכומטרי מנוסים מהשורה הראשונה. המכון רואה עצמו מוביל גם במחקר ופיתוח בתחומי הפסיכומטרי. ומשקיע כעת גם במחקר עתידי בשיתוף חוקרים בכירים בתחומי החינוך בארץ הבודק את הצלחת הנבחנים בלימודים חד מיניים בכל תחומי הפסיכומטרי. תוצאות המחקר ייתכן וישפיעו על כל שוק המכונים הפסיכומטריים בארץ.
שי כהן מנכ"ל פסיכומטרי כשר למהדרין מסביר, "חשוב לנו להיות לא רק מותאמים לציבור הדתי , אלא גם מובילים בתחום. מטרתנו היא להביא את הציבור הדתי בארץ להישגים ולכניסה למסלול האקדמי עם ההישגים הטובים ביותר. לכן בחרנו להשקיע במורים ובחומרי לימוד מתקדמים להציע שעות לימוד רבות מאלו שמוצעות בשוק, ליווי אישי לאלו הזקוקים לכך, ובהתחייבות לכיתות הקטנות ביותר מבין אלו הקיימות כיום...".
עוד מוסיף כהן ואומר, "אף כי אנו מציעים ללומדים בצל קורתנו מרצים מהשורה הראשונה וחומרי לימוד מהמקיפים ביותר בארץ, העלות עבור הסטודנטים אינה גבוהה ועבור יוצאי צבא ושירות לאומי היא עומדת על כ - 50% מהמחיר שמציעות החברות הגדולות יואל גבע, High.Q וקידום.
מכון הפסיכומטרי כשר למהדרין משקיע בהבאת המרצים הטובים ביותר בשוק, בחומרי לימוד מהמקיפים ביותר בארץ, כיתות קטנות ובמחקר ופיתוח. המכון מותאם לציבור הדתי והחרדי, חומרי הלימוד נמצאים בפיקוח, הלמידה כאמור בנפרד לנשים וגברים. המכון מקבל עידוד מרבנים.