לקראת תחילת המסחר באופציות על מניות ביום א' הקרוב, מינתה הבורסה היום שתי חברות, "כלל פיננסים נגזרים" ו"טריידומטיקס", לפעול כעושות שוק באופציות.
מינוי עושי השוק במסחר באופציות על מניות נועד לספק נזילות ועומק לספר הפקודות ובכך לאפשר למשקיעים לקנות ולמכור אופציות, במהירות, החל מיום המסחר הראשון בהן.
כזכור, ביום א' הקרוב יחל המסחר באופציות על מניות כיל. בסוף חודש אפריל יחל המסחר באופציות על מניות בנק לאומי ובנק הפועלים, ובסוף חודש מאי יצטרפו למסחר אופציות על מניות טבע.
עושי השוק שהבורסה מינתה התחייבו להגיש במהלך המסחר פקודות קניה ומכירה, בסדרות, בכמויות ובמרווחים כפי שקבע דירקטוריון הבורסה, וזאת למשך שנה לפחות.
רינה שפיר, סמנכ"ל בכיר ומנהלת מחלקת המסחר והמסלקות אמרה, כי "שילוב עושי שוק במסחר באופציות על מניות נועד לספק נזילות ועומק לשוק ולאפשר השקה מוצלחת של האופציות החדשות וקיום מסחר תקין בהן".
