בצירוף מקרים מזעזע ובהפרש של כשעתיים נאלצו צוותי מד"א הבוקר לקבוע את מותם של שני תינוקות. בתל אביב תינוק בן שבעה חודשים נמצא הבוקר במיטתו ללא רוח חיים. ההורים סיפרו לצוות אט"ן מד"א דן כי הבחינו הבוקר שתינוקם אינו נושם, והזעיקו את מגן דוד אדום שנאלץ לקבוע את מותו. לדברי ההורים התינוק לא חש אתמול טוב וסבל מקשיי נשימה.

כשעתיים מאוחר יותר, בירושלים, הוזעק צוות נט"ן מד"א ירושלים לשכונה בעיר, הורי תינוקת כבת 8 חודשים מצאו אותה בבוקר במיטתה מחוסרת הכרה וללא נשימה, הוריה  הזעיקו את מד"א. אולם, לצוות טיפול נמרץ לא נותר אלא לקבוע את מותה.  

לצוותי מד"א שהגיעו לשני המקרים השונים, נראה היה שהתינוקות שכבו ללא רוח חיים זמן רב במיטתם והם נפטרו במהלך הלילה.

למקרי מוות אלו מתווסף מקרה נוסף שארע אתמול - אם לתינוק בן 5 חודשים מצאה את בנה במיטתו שבבית המשפחה ברחוב הטורים בירושלים, כשהוא ללא רוח חיים. צוות ניידת טיפול נמרץ של מד"א פינה את התינוק לבית החולים ביקור חולים תוך כדי ביצוע החייאה, אולם שם נקבע מותו.

במד"א מציינים כי להורים בשני המקרים הטראגיים האלה לא הייתה יכולת לעשות דבר שימנע זאת. אולם, תמיד טוב לדעת כיצד לבצע החייאה באותם המקרים שההורים נמצאים ליד ילדם כשהוא מאבד את הכרתו.  

בארגון אומרים כי במקרה של איבוד הכרה נסו למשוך את תשומת לבו של התינוק. אם התינוק אינו מגיב הזעיקו צוות מד"א בטלפון 101. הקפידו למסור את הפרטים בבירור: מספר טלפון, כתובת ושם. שתפו פעולה עם תורני המוקד.

השכיבו את התינוק על שולחן, הביטו אל תוך פיו, וודאו שאין גופים זרים. אם אין, הטו את ראשו בזהירות לאחור. הניחו אוזן מעל אפו של התינוק, לחי מעל פיו, והביטו אל בית החזה שלו, אם חזהו עולה ויורד. אם הוא נושם - הקפידו לשמור על נתיב אוויר פתוח. אם התינוק אינו נושם - נשפו פעמיים, בעודכם עוטפים את פיו ואפו של התינוק יחד, (נפח נשיפה שאינו עולה על נפח חלל הפה). אם אין סימני חיים, התחילו לבצע עיסוי חזה בשילוב הנשמות ביחס של 2 הנשמות  ו- 30 עיסויים.

יש להתמיד בפעולת ההחייאה עד הגעת צוותי מד"א המקצועיים למקום.

מד"א ממליץ לציבור ההורים לעבור קורס החייאה במד"א. לפרטים והרשמה-   WWW.MDAIS.ORG בטלפון מוקד לאומי של מד"א 1700-500-430