האם מסתמנת פשרה שתוביל לעסקת חילופין בין ישראל לחמאס ותביא לשחרורו של החייל גלעד שליט? גורם בכיר בחמאס אמר בשיחה לעיתון "אל-חיאת" (27 במארס 2009), כי הארגון יגלה גמישות בסוגיית גירוש מספר אסירי עולם פלסטינים לחו"ל ואילו ישראל תלך לקראת חמאס בנוגע לרשימה השחורה של האסירים אשר עד כה סירבה לשחררם במסגרת העסקה.

"גירוש חלק מהאסירים עדיף מהמשך הישארותם בכלא לכל החיים, ובפרט לאור העובדה שסיכויי המגורש לחזור גדולים יותר מסיכוייו של האסיר לצאת לחופשי", אמר הבכיר בחמאס. לדבריו, היממה הקרובה עשויה להיות מכריעה בעניין עסקת החילופין.

ובתוך כך מדווח "אל-חיאת" כי עוזרו של ראש המודיעין המצרי, עומר אל-קנאתי, יוצא לדמשק לשיחות עם בכירי הממשל ועם מנהיג חמאס, ח'אלד משעל, מנהיג הג'יהאד האסלאמי, רמדאן שלח, וראשי ארגונים פלסטיניים נוספים. גורם בכיר בג'יהאד האסלאמי ציין כי המטרה העיקרית של הביקור הינה לקדם את הדיאלוג הפנים פלסטיני. נביל שעת', הנמנה על ראשי ארגון פתח', סבור כי הביקור נועד להשיג תמיכה של סוריה למהלך שמובילה מצרים ולרתום אותה להצלחת יוזמת הפיוס.