
בכנסת החלה השבעת הממשלה החדשה בראשותו של בנימין נתניהו. ראש הממשלה היוצא אהוד אולמרט התייחס בדבריו להחלטה לצאת למבצע "עופרת יצוקה".
"המחבלים פעלו באזורים צפופים וירו את טיליהם ללא הבחנה. עובדה זו הכתיבה את אזורי הפעילות של צה"ל. אני מבקש להבהיר: אין מוסרי מצה"ל בכל צבאות העולם. עשינו מאמצים גדולים להרחיק את האוכלוסייה האזרחית מהאזורים המופצצים".
על פרישתו אמר אולמרט, "גם אם זה קורה מוקדם מכפי שקיוותי, תחת עננת הנסיבות הידועות אין בי שמץ של מרירות, נרגנות וזעם. אני פורש מכהונתי כראש ממשלת ישראל בגאווה ובקומה זקופה, בהכרת תודה על הזכות שאין למעלה ממנה, שניתן לי להנהיג את מדינת ישראל בשנים שחלפו. ליבי מלא באהבה לעם ישראל ולאזרחי ישראל, וכל דבר שאוכל לעשות לעשות למען אזרחי המדינה בעתיד, אראה זאת כחובה עליונה".
בהתייחסו לנסיונות להביא לשחרורו של החייל גלעד שליט אמר אולמרט, "גם לגמישות המרבית שגילתי כדי להחזיר את גלעד שליט יש קו אדום, שחצייתו לפי מיטב הכרתי והערכת הגורמים המקצועיים תסכן את חייהם של אזרחים ישראלים רבים ואת האינטרס הביטחוני של ישראל. אני בטוח שהממשלה החדשה תפעל אף היא במלוא העוז כדי להחזיר את גלעד בהקדם האפשרי אל חיק משפחתו".
