בשונה משאר מצוות הקרבנות במקדש, הרי שמצוות קרבן פסח חמורה ומחייבת יותר, שכן הנמנע מלהקריב קרבן פסח חייב כרת. מתוך 248 מצוות עשה שבתורה, נקבע עונש כרת לשתי מצוות בלבד: ברית מילה והקרבת קרבן פסח, דבר המלמד על החשיבות והחומרה שמייחסת התורה לקיום מצוות אלו. לכן, אך טבעי הוא לעשות הכול על מנת לקיימה.

בית המקדש עדיין חרב ונמנע מאיתנו להקריב קרבן פסח כהלכתו, אולם, זאת לא סיבה להיכנס לאדישות ולקבל את הגזירה בשוויון נפש. אנשי מכון המקדש מציעים לכל יהודי להראות לריבונו של עולם שאנו מצידנו עושים ככל שניתן, מתכוננים ונערכים לכך בהתאם, כדי שאם בע"ה יתאפשר הדבר, הרי שתיכף ומיד נהיה מוכנים ולא נתחייב חלילה באיסור כרת.

במצוות הפסח חייבים כל ישראל, אנשים ונשים כאחד. ביסוד מצות הפסח יש חיוב על כל אחד ואחד להיות מנוי מראש על הפסח עוד טרם שחיטתו. על האב יש חיוב לצרף למינוי למנות גם את בניו הקטנים. לכן, כדי לקדם את המצווה הזאת, קורא מכון המקדש לציבור להימנות על הפסח ולהיערך לאפשרות שבכל זאת נזכה כבר השנה לקיים את המצווה.

אנשי המכון הגיעו להסכמה וחתמו שת"פ עם מספר בעלי עדרים להיערכות מתאימה. בעלי העדרים התחייבו שלא למכור או לשחוט את בעלי החיים המתאימים ולשמרם לצורך הבאתם כקרבנות פסח. סוכם כי הצאן אינו הקדש אלא יוקדש בהגיעו להר הבית בטרם הקרבה. במידה ויתאפשר הדבר, יימכרו הזכרים המתאימים למכון המקדש, אשר יעמידם לצורך שימוש כקרבן פסח לכל אלו שנמנו. תקנות החקלאות בארץ מחייבות לסמן כל בעל חיים הנמצא תחת פיקוח וטרינרי באמצעות תווית זיהוי המחוברת לאוזנו. דא עקא שסימון זה הופך את הבהמה להיות בעלת מום ופסולה לקרבן. היות וקרבן הפסח מובא מכבש או עז בשנתו הראשונה ומאחר ותקופת ההמלטה הייתה בחודשים האחרונים, התחייבו בעלי העדרים להמתין עם הסימון עד לאחר חג הפסח.

החישובים שעשו רבני המכון ומנהליו, גילו כי החיוב באכילת בשר הקרבן מגיעה ל 60 גרם בשר לפחות, לפיכך מחיר המינוי יהיה 12 שקלים לאדם. כל מי שנרשם כמנוי על קרבן פסח - יצורף לחבורה בהתאם לגודל הבהמה ויעשה כל שניתן כדי לספק לו ולחבורתו שה לצורך הקרבן. בהודעת המכון נאמר כי אם חלילה לא יתאפשר להקריב בשנה זו, הרי שכל הכסף שנכנס, יועבר לבית מדרש ללימוד הלכות המקדש.

ניתן להירשם בטלפון: 02/9410157