מנכ"ל משרד האוצר לשעבר, פרופ' בן ציון זילברפרב, אומר בראיון לערוץ 7, כי הוא היה בין הקוראים להעברתו של תקציב מאוחד לשנים 2009-2010, "אני תומך במהלך בנקודת הזמן הזו, אנחנו נמצאים בתהליך של מיתון שלא יגמר בשנה אחת ולכן צריך לקבוע מדיניות שתלך איתנו עד לסוף שנת 2010".
זילברפרב מוסיף, כי הצורך בתקציב מאוחד לשנים אלו נובע גם מסיבה נוספת, "התהליך של ניהול המשא ומתן על תקציב הוא תהליך ארוך ומתיש, אשר מחייב את כל הנוגעים בדברך למאמץ ארוך ומורכב. אם היינו מעבירים עכשיו תקציב התהליך היה מסתיים בסוף יוני, ואז כבר היה צריך להתחיל בהכנתו של התקציב הבא, אין בדבר הזה שום היגיון, צריך להעביר תקציב מאוחד ובסוף השנה וחצי הללו לחזור לסדר הרגיל".
עם זאת מבהיר זילברפרב, כי הוא מתנגד להצעות המועלות מידי תקופה במערכת הפוליטית והכלכלית, לפיהן יש לעבור באופן קבוע לאישורו של תקציב דו שנתי, "התנאים הכלכליים משתנים משנה לשנה וחשוב לתכנן את מדיניות הממשלה על פי התנאים המשתנים. בנוסף, חשוב שהממשלה תבדוק לפחות פעם בשנה את סדרי העדיפויות שלה ואת מדיניותה ותשנה ותתקן את הטעון שינוי ותיקון".
בנקודה אחת מסכים זילברפרב עם דברי המתנגדים למהלך אותו מבקשת הממשלה להעביר. זילברפרב מעיר כי הזמן אותו נטלה לעצמה הממשלה עד להעברתו של התקציב, 106 ימים, הוא מוגזם, "צריך לזכור שאנחנו עובדים כבר כמה חודשים ללא תקציב מאושר, ותחת משבר כלכלי המחייב קבלת החלטות משמעותיות, אני חושב שצריך לעשות כל מאמץ לקצר את פרק הזמן עד להעברתו של התקציב".