ליל הסדר בפתח ועל שולחן החג יככבו הקרפיון, האמנון והבורי על שלל מתכוניהם, מבושלים, מטוגנים וחריפים. לפי נתוני משרד החקלאות וארגון מגדלי דגים, השנה צפויים להימכר בפסח כ-2,600 טונות של דגים.
במד"א נרשמת בתקופת הפסח עלייה במספר הפינויים לבתי החולים כתוצאה מחנק מעצם של דג, בעיקר בקרב פעוטות, ילדים וקשישים. על מנת למנוע את הסכנות הטמונות באכילת הדג, ממליץ מד"א לבדוק את מנת הדג המוגשת לילדים ו"לסנן" אותה מעצמות.
גם המצה "התמימה" עלולה להיות מסוכנת בהיותה מוצר קשה ויבש, שאכילתה יכולה לגרום לחנק ולבעיות בעיכול, המלווה בכאבי בטן עזים.
מנהל מחלקת ההדרכה במד"א, נתן קודינסקי, מסר כי "אסור בתכלית האיסור לנסות ולחלץ את הגוף הזר התקוע באמצעות דחיפת אצבעות, משום שהגוף הזר עלול להידחף פנימה עמוק יותר, ותיתכן פציעה מציפורניי המטופל. יש לעודד את הנפגע להשתעל. יש להזעיק מייד את שירותי מד"א בטלפון 101. אם הגוף הזר אינו נפלט החוצה, יש לבצע לחיצות ברום הבטן. במידה וייאבד הכרתו, יש להתחיל להנשים את הנפגע ובמקרה הצורך לבצע גם עיסוי לב, עד לבואם של צוותי מגן-דוד-אדום".
מומלץ לעבור קורס עזרה ראשונה. לפרטים והרשמה: www.mdais.org.