ריח הפריחה והתבלין מורגש ב"דרך ארץ" מכל עבר. פרחי בר צבעוניים בשבילים מסודרים, מסלול טיול והרבה תבלינים. בלב השטחים הירוקים של אזור בית שמש ליד שמורת טבע וכפר עתיק הוקמה החווה החקלאית "דרך ארץ" שכל מטרתה הנחלת התבלינים, מקור שמם ומהותם. כל זאת לצד מסעדה מיוחדת שמטעמיה מטוב המקום. אליה  נגיע עוד מעט. נכיר תחילה את המקום.

 מאתר פסולת אזורי הפך המקום (מבנה ובצמוד לו חוות תבלינים וצמחי מרפא שונים) לחלום, פרי חזונם של עופר והילה. החווה מוקפת בנוף טבעי שכולו עצי חורש, טרסות אבן, צמחי ופרחי בר.

סיור בחווה והדגמת מיצוי והפקה של שמנים ארומטיים הוא חווי  מעניינת.  יוסי ספיר גימלאי של הקק"ל ומומחה אדיר בצומח בארץ ובעולם מסביר את שמות הצמחים תוך כדי כך שאחד מבני המשפחה מדגים בפני המבקרים במקום הדגמת הפקת שמנים. הסיור בחממה כולל  הכרות עם מגוון עשיר של צמחים מרחבי העולם ומהארץ, כאשר מהצמחים בחממהמפיקים תוך כדי הדגמה, שמנים ארומטיים. הסיור המודרך  בחממה הינו בשעות  בשעות  10.00 , 12:00 בימי שישי והסיורים לכל המשפחה. אם רוצים סיור נפלא לחיק הטבע העוטף את החוה צריך תיאום מראש. ואחרי הסיור צריך גם לטעום ולהבין מהו אוכל בריאות מן הטבע  ("כמעט כולו מן הטבע" אומר בצניעות עפר בעל המקום ביושר)

אוכלים בחווה  בתוך מבנה או בחוץ על כורסאות נוחות) בתוך האויר הצלול. אוכל כשר חלבי, ארוחת בוקר ישראלית,  המורכבת ממיני כריכים מלאים כל טוב, שקשוקות ושאר מטעמים. הכניסה  לחווה דרך מושב מחסיה ויש שילוט. סגור בפסח ובשבת. עפר 052-6845557/8/9

במוצאי שביעי של פסח בליל המימונה תתקיים במקום הופעתו של שלמה בר.