לא מעט ארגונים ומוסדות ערכו עם תום כהונתה של ממשלת אהוד אולמרט מאזן התחייבויות והבטחות שהתקבלו בקול תשואות רבות אך לא הגיעו לכלל יישום, וכעת לא נותר אלא להמתין להבטחות עתידיות מראש ממשלה עתידי כלשהו שידע גם ליישם.

אחד המוסדות הללו הוא מכון ז'בוטינסקי הקובע במאמר ראשי של ביטאונו כי בחלוף שלוש שנות כהונה לא עמד אהוד אולמרט בהתחייבותו להעביר תקציב מיוחד של חמישה מיליון שקלים להוצאתם לאור של כתבי זאב ז'בוטינסקי.

הביטאון אף מזכיר את דבריו של אולמרט בשעה בה הבטיח למצוא את המימון להוצאת התקציב, דברים שאין ברורים מהם באשר למחוייבותו למפעל ההוצאה לאור. "איני ראוי להיות ראש ממשלה אם אני לא מסוגל לתת חמישה מיליון שקלים". דבריו אלה של אולמרט נאמרו לאחר שהתקיים דיון בנושא במשרד ראש הממשלה.

בדיון זה סיפר יו"ר מכון ז'בוטינסקי, פלג תמיר, על מפעל הוצאת כתבי ז'בוטינסקי אותו מתכוון המכון לבצע ועל הסכמתם של פרופ' דן מירון ופרופ' אריה נאור לעמוד בראש הפרויקט. עוד סיפר תמיר לראש הממשלה דאז אולמרט על האומדן הכלכלי של הפרויקט והעריך כי מדובר במיזם שיתפרש על פני חמש שנים ועלותו תהיה כחמישה מיליון שקלים.

בתגובה לנתונים הביע אולמרט את הערכתו לז'בוטינסקי האיש ולמורשתו וכאמור התחייב להעביר את התקציב הנדרש. בתום הדיון הודיע אולמרט ליו"ר הכנסת דהיום, חבר הכנסת ראובן ריבלין, בשיחת טלפון מסכמת על החלטתו להעביר את התקציב ובאותו מעמד קבע כי אם לא יוכל לדאוג להעברת חמישה מיליון שקלים למיזם הוא אינו ראוי להיות ראש ממשלה.

כאמור, עד כה לא הועבר הכסף ופרויקט הוצאת הכתבים לאור מוקפא מתוך תקוה שראש הממשלה הנוכחי נתניהו יממש את הבטחת קודמו.