אזרחים רבים ממספר מקומות בארץ הבחינו מיד לאחר הפסח כי לחם שרכשו אינו בעל טעם טרי והתעורר בהם חשד שמדובר בלחם שהוקפא במהלך ימי הפסח.

פנחס יאמין, אחד הלקוחות שרכש לחם יום למחרת הפסח בבאר שבע הוא אחד הלקוחות שהופתעו לגלות טעם של לחם לא טרי על שולחנם. בירור מהיר שעשה אצל כמה מידידיו גילה כי גם מכרים מחולון, מתל אביב וממקומות נוספים חשו בטעם המוזר. בעקבות חשדו פנה למאפיית אנג'ל, האחראית ללחם שרכש ותהה אם אכן מדובר בלחם שנאפה לפני הפסח. במענה נאמר לו שאכן מדובר בלחם שנאפה לפני החג אך נמכר לגוי והוקפא וכעת הוא משווק לחנויות.

בחברה הבהירו לו עוד שהמניע לשיווק הלחם הוא רצון לספק באופן מהיר מיד לאחר הפסח כיכרות לחם לכלל האוכלוסייה, ועל מנת להספיק לעמוד בדרישה נאלצת החברה להפיץ לחם שנמכר לגוי.

בשיחה עם ערוץ 7 מביע יאמין זעם על המעשה: "יש רבים שמטעמים הלכתיים רוצים להחמיר על עצמם ולא מוכנים לאכול לחם מאפיה שלפני הפסח. אני לא מבין למה אין רישום כלשהו על השקיות שמדובר בלחם מלפני החג. חוץ מהסיבה ההלכתית יש גם מי שסתם כך רוצה לאכול לחם טרי ולא לגלות שמכרו לו לחם ישן במחיר חדש".

בדיקה שערכנו מול חברת אנג'ל העלתה כי אכן קיימת מדיניות כזו באנג'ל, ואכן על מנת לספק את הדרישה הצרכנית מוכרת החברה לחמים שהוקפאו ונמכרו לגוי במהלך הפסח, ולאחריו נמכרים ככרות הלחם באריזה מיוחדת של מותג 'טוב טעם' המיוחד לשיווק לחם שהוקפא בפסח. בחברה מציינים שכך היא נוהגת מזה שנים, אך לאחר פניית ערוץ 7 והפניית תשומת הלב לבעייתיות ההלכתית למבקשים להחמיר על עצמם תשקול החברה לסמן את מוצרי המותג באופן שיובהר כי מדובר בלחם שיוצר לפני הפסח.

בתגובת החברה נאמר כי "מאפיית אנג'ל נערכת מדי שנה לספק את כל הביקושים ללחם במוצאי חג הפסח.  על מנת למנוע מצב של חוסרים, מוקפאת כמות קטנה של מוצרים על מנת שתשמש השלמה לאספקת כל הביקושים מיד עם צאת החג".

עוד מודגש בתגובה כי "טוב טעם – הוא מותג הנמכר רק לאחר פסח ואין בו כל שימוש נוסף במהלך השנה, על מנת לבדל אותו מן הלחמים הטריים של המאפייה בכל ימי השנה".

כאמור בחברה שוקלים שינוי הנוהל הקיים והבלטת העובדות לתועלת הציבור. "תהליך זה נהוג כבר שנים ואין בו כל חדש. יחד עם זאת בעקבות הפניה, תשקול המאפייה להוסיף כיתוב על גבי שקית הלחם המבהיר את התהליך", נכתב בתגובת אנג'ל.