ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מתעקש על דרישתו מהפלשתינים להכיר במדינת ישראל כמדינת העם היהודי עוד בטרם תחילתו של כל מהלך מדיני מולם. כך נמסר הבוקר מלשכתו. זאת בניגוד לפרסומים אתמול ולפיהן ויתר נתניהו על דרישה זו.
כזכור, אתמול פורסמה ידיעה ולפיה מתכוון נתניהו לפתוח במו"מ המדיני מול ראשי הרש"פ מבלי שאלה יעמדו בדרישה להכיר במדינת ישראל כמדינת העם היהודי. זאת בניגוד לעמדתו הראשונה ולפיה לא יתקיים מו"מ מדיני ללא הכרה שכזו.
על פי הדיווח מאתמול מתכוון נתניהו לפתוח במו"מ ולהותיר את סוגיית ההכרה בישראל על ידי הפלשתינים לשלב מאוחר יותר של המו"מ.
כאמור בלשכת נתניהו דוחים את הדיווח ומוסרים כי "בניגוד לפרסומים ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עקבי בגישתו כי הכרה בישראל כמדינת הלאום של העם היהודי היא עניין עקרוני ומהותי הזוכה להסכמה רחבה בארץ ובעולם שבלעדיו לא ניתן להתקדם בתהליך המדיני ולהגיע להסדר שלום".
עוד הודגש בהודעת הלשכה כי ראש הממשלה מעולם לא הציב הכרה זו כתנאי מוקדם לפתיחת משא ומתן ולדיאלוג עם הפלסטינים.
