בפתח ישיבת הממשלה, הבוקר, התייחס שר הביטחון, אהוד ברק לועידת האו"ם נגד גזענות וכינה אותה "ביטוי לעולם הפוך".
ברק ביאר את דבריו והוסיף כי "מקום שבו אחמדינג'אד יכול להיות אורח כבוד בוועידה נגד גזענות, זה עולם הפוך. אנחנו צריכים להיאבק בהיפוך היוצרות הזה, לשם כך אנחנו קיימים."
לשאלת כתב אם צפוי ראש הממשלה נתניהו לקבל את עקרון 'שתי מדינות לשני עמים' אמר ברק כי "הדבר החשוב הוא, שאנחנו נערך ליציאה להסדר אזורי כולל לשלום ושיתוף פעולה, שיביא לידי ביטוי את האינטרס המשותף של העולם החופשי, של העולם הערבי המתון ושל ישראל, במאבק מאורגן מול הטרור המוסלמי הרדיקאלי, מול האיראנים ובפעולה למען שלום ויציבות. חלק מהדברים האלה, הוא כמובן מדינה פלסטינאית, שחיה בשלום לצד מדינת ישראל, כשברור שמדינת ישראל היא מדינה יהודית".
ברק הוסיף ואמר כי "באתגרים בינלאומיים כל כך מסובכים, אין בעיני טעם להתמקד בדקלום וניסוח סיסמאות ו"סטיטמנט". הדבר החשוב הוא התוצאה והמהות שעליה דנים, וברור שבמהות יש מדינה יהודית לצד מדינה פלשתינאית, שחיות בסופו של דבר בהסדר ובשלום". לדבריו "האתגר האמיתי הוא לא המצאת סיסמא, אלא יצירת התשתית האזורית הכוללת להסדר כזה".
