בעקבות פניית האגודה למלחמה בסרטן הרשות השניה לטלוויזיה ורדיו ומשרד הבריאות פעלו להורדת חסות מטעה לתחליב הגנה.
התשדיר הבטיח הגנה למשך יום שלם, כאשר בפועל אין תכשיר שפעילותו יעילה אחרי מספר שעות, ובכל מקרה, יש סיכון רב בחשיפה לשמש למשך יום שלם.
לאחרונה החלה חברת "פיץ בוין" בשידור חסות, בזמן צפיית שיא, לתחליבי הגנה מהשמש. הפרסום הבטיח הגנה לאורך זמן, תחת הסיסמא: ONE DAY LONG.
בעקבות השידור, פנתה האגודה למלחמה בסרטן בדחיפות למשרד הבריאות ולרשות השניה לטלוויזיה ורדיו בטענה כי "פרסום זה מטעה את הציבור באופן משמעותי שעלול לפגוע בחיי אדם. הציבור מתקשה לעשות את ההבחנה בין מריחה נכונה, סוגי הקרניים וכו'. קרם הגנה הינו רק אחד מאמצעי ההגנה מהשמש ומהווה קו הגנה אחרון, אחרי שמירה על השעות הבטוחות, כובע, צל וכו' – הוא ודאי לא מאפשר חשיפה לשמש בבגד ים מינימאלי ללא הצללה מתאימה כפי שמציגה הדמות בפרסום".
לדבריהם, "כיום ידוע כי אין תכשיר המסוגל להגן על העור באופן מלא ומוחלט מפני קרינת UV – בוודאי שלא לאורך יום שלם. יתרה מכך, על פי פרופ' רוני וולף, מנהל היחידה למחלות עור ומין במרכז הרפואי "קפלן" וחבר ועדת עדכון בנושא סרטן העור של האגודה למלחמה בסרטן, מדידת פקטור ההגנה של הקרמים נעשית בתנאים אופטימאליים, בחדר ממוזג. בתנאים רגילים, בחוץ, נעלם קרם ההגנה עם הזמן בשל החום והלחות, ההזעה ושפשוף הפנים והעיניים. כמו כן, מסנני קרינה עוברים שינויים כימיים כאשר הם סופחים קרינה. הוכח שרוב המסננים מאבדים חלק ניכר מיעילותם אחרי מספר שעות של פעולה".
בעקבות הפניה, נבדק הנושא והתברר כי הודעת החסות אושרה לשידור בהסתייגות, על סמך התחייבות המפרסם לנטען. על פי מכתב התשובה ששלחה גתית לבנון, ראש אגף פרסומות ברשות השניה, לאגודה למלחמה בסרטן, ממידע שהעביר משרד הבריאות לרשות השניה, התברר כי המוצר שפורסם כולל הגבלה לרשיון ולשיווק: בתנאי שיוסתר הכיתוב 1 DAY LONG ו- LONG LASTING PROTECTION.
"מידע זה לא עמד בפני אגף פרסומות שברשות בעת שאושרה הודעת החסות בהסתייגות. לפיכך, האישור שניתן בטל לאלתר ואין לשבץ את הודעת החסות בגירסה הנוכחית יותר", קבעה לבנון.
האגודה למלחמה בסרטן, חוזרת ומדגישה כי על פי כל המומחים וההמלצות הקיימות קרם הגנה מהווה קו הגנה אחרון. יש לצמצם חשיפה לשמש בין השעות 10:00 ל-16:00, לחבוש כובע רחב שוליים, להרכיב משקפי שמש, ללבוש ביגוד מגן ולשהות במקומות מוצלים. כדי להבטיח הגנה רצופה, חשוב לחדש את מריחת התכשיר עם מסנן הקרינה במהלך השהות בחוץ כל שעתיים, וכן לאחר שחייה והזעה מרובה. יש לוודא שכל העור, שאינו מוגן על ידי לבוש, יהיה מרוח בתכשיר (כולל האזור מתחת לשולי הבגד). תכשיר שאינו עמיד במים, יש לשוב ולמרוח אותו כל חצי שעה לערך. לשחיינים מומלץ השימוש בתכשירים עמידים במים.