נשיא המדינה, שמעון פרס, קיים הבוקר פגישת עבודה מדינית עם שר החוץ הסיני, יאנג ג'אצ'י. השניים דנו בסוגיית הגרעין האיראני, בקידום תהליך השלום במזרח התיכון ובהרחבת שיתופי הפעולה הכלכליים והטכנולוגיים בין סין לישראל.
שר החוץ הסיני אמר לנשיא כי "זכותה של ישראל להתקיים ולשמור על בטחונה. לסין ברור כי שואת היהודים היא עובדה שאין עליה עוררין או ויכוח. אני עצמי גדלתי בשנגחאי ומשפחתי התגוררה בשכונה שאליה היגרו פליטי שואה יהודים. במהלך ההיסטוריה היהודים והסינים תמיד סייעו אחד לשני וכך גם היום. אנו תקווה כי ישראל תזכה לחיות בשקט וביטחון ותוכל לשגשג".
עוד הוסיף שר החוץ ואמר "סין תומכת במפת הדרכים בעקרון שטחים תמורת שלום. יש לחדש את שיחות השלום עם הפלשתינאים ולפתוח בשיחות שלום גם עם סוריה ולבנון. אני יודע שהממשלה החדשה בישראל צריכה זמן לגבש את מדיניותה ומקווה שתגיע להחלטות נבונות שיובילו לשלום ויציבות באזור".

הנשיא פרס השיב "לסין תפקיד מרכזי במאבק נגד התעצמותה הגרעינית של איראן. בראש המדינה האיראנית עומד מנהיג פנאטי דתי קיצוני התומך בטרור,במלחמה ובשפיכות דמים. מאמציה של איראן שהיא מדינה ענייה לפתח טילים ארוכי טווח צריכים להדיר שינה מכל מנהיג אחראי בעולם".
הנשיא פרס שב וחזר כי זו שנת הכרעות לשלום ויש סיכוי ממשי להתקדם לעבר השלום. הנשיא הודה לסין על תמיכתה בישראל והציג לשר החוץ את יוזמת השלום הערבית.
בסיום הפגישה סיכמו השניים על הרחבת שיתופי הפעולה הטכנולוגיים והכלכליים בין המדינות כאשר השר שב והבהיר כי סין מעוניינת בחיזוק קשריה עם ישראל הידועה ברמתה הטכנולוגית והמדעית הגבוהה.
