במשרד לקליטת העלייה נערך היום בשעות הצהריים טקס חילופי מנכ"לים. המנכ"ל היוצא ארז חלפון סיים את כהונתו, ולתפקיד נכנס דימיטרי אפרצב.

שרת הקליטה, ח"כ סופה לנדבר, אמרה כי "ארז הצליח להביא את המשרד לדרגות גבוהות של מודעות ומקצועיות. אני מאחלת לו הרבה הצלחה בהמשך הדרך. הוא מקצוען ואיש אציל, שתי תכונות חשובות והכרחיות לאנשי ציבור, אני מקווה כי ימשיך לתרום בעתיד למדינת ישראל". 

"המנכ"ל הנכנס דימירי אפרצב הוא איש שקליטת העלייה היא נר לרגליו. קליטה היא דרך חייו גם כמחנך, מורה, איש עשייה והיום כמנכ"ל המשרד. קליטת עלייה וציונות הם לא מילים גסות בעבורו. אני תקווה כי נמשיך ביחד ליישם את הפרוייקטים הקיימים ונוסיף פרוייקטים חדשים למען רווחתם של העולים", הוסיפה.

המנכ"ל היוצא, ארז חלפון, אמר כי "אני עוזב היום את תפקידי בגאווה גדולה. במהלך השלוש שנים האחרונות הייתי כל כולי במסע של שליחות למען העולים והתושבים החוזרים. במהלך תקופה זו השתנתה המודעות כלפי המשרד במאה ושמונים מעלות, כולם במדינה יודעים מה נעשה במשרד, ועל כך מגיעה לכל עובדי המשרד תודה גדולה. אני מודה לכל העובדים ומוכיר את פועלם באופן אישי. אני רוצה להגיד למנכ"ל הנכנס כי המשרד הוא אינו משרד פשוט, האוצר מנסה תמיד לקצץ בתקציבו ובכך בעצם לפגוע בעולים, עליך מוטלת החובה לשמור על המשרד ונכסיו ובכך להמשיך ולדאוג לרווחתם של העולים החדשים. אני מאחל לך הצלחה רבה בתפקידך, למען הצלחתו של המשרד".

המנכ"ל הנכנס, דימטירי אפרצב, אמר כי "עליתי לישראל לפני 18 שנים ממניעים ציוניים גרידא. משרד הקליטה ליווה אותי מאז שנחתתי בנתב"ג ועד ליום זה. אני מודה להזדמנות שניתנה לי להיות חלק חשוב ומרכזי בתהליך העלייה והקליטה, ובתקווה לעבודה מאומצת ואמיתית עם עובדי המשרד, עבודה שתישא פירות רבים.  אני מודע לכך שאני נכנס לנעליים ממש לא קטנות, המשרד היה מנוהל על ידי ארז לתפארת, אני רוצה להודות לו על העבודה הקשה והמסירות בניהול המשרד ומקוה להמשיך את העשייה הרבה שהוא החל בה. אני מאחל לו המון הצלחה בהמשך הדרך, ושיהיה לכולנו בהצלחה".