גבר כבן 34 שחזר ממקסיקו אושפז בבית החולים איכילוב בתל אביב לאחר שקיים חשד כי נדבק בנגיף "שפעת החזירים". נמסר כי מצבו טוב.

ילד בן 9 אושפז אמש (שלישי) בבית החולים לילדים דנה שבאיכילוב בתל אביב, בשל חשש שלקה בשפעת החזירים. הילד הגיע לישראל לפני כיומיים בטיסת אל-על מספר 026 מניו יורק שעליה היה גם הגבר בן 49 שאובחן מוקדם יותר כחולה במחלה. הילד אושפז בבידוד עד לסיום הבדיקות.
 
משרד הבריאות מבקש מנוסעים שהיו בטיסה ופיתחו מחלת חום הדומה לשפעת - ללכת ולהיבדק אצל רופא.
 
בבוואריה שבגרמניה דיווחו הרשויות על מקרה ראשון של הנגיף. טרם נמסרו פרטים נוספים. מניין המתים משפעת החזירים במקסיקו עלה והוא עומד כעת על 159 בני אדם, מתוכם זוהו בוודאות 26 כנושאי הנגיף והשאר בהליכי בדיקה.
 
ממשלת ארגנטינה הודיעה כי היא אוסרת על נחיתת מטוסים ממכסיקו בשטחה מחשש להתפשטות שפעת החזירים. ההוראה תישאר בתוקף עד יום ראשון בחצות.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כינס אתמול (ג) דיון בכדי לבחון את ההיערכות להתפתחויות בנושא שפעת החזירים. משרד הבריאות מסר סקירה עדכנית לגבי ההיערכות לתרחישים שונים ותחזיות לעתיד.  לפי שעה עולה כי מחוץ לתחומי מכסיקו, מדובר במחלה קלה יחסית ולא קטלנית, לפחות עד עתה.



ממשרד ראש הממשלה נמסר כי הוחלט על המשך ההיערכות על סמך הנהלים הקיימים בישראל וההנחיות של ארגון הבריאות העולמי. סוכם לבחון את מלאי התרופות הקיים בישראל, כך שייתן מענה להתפתחויות אפשריות.



כן סוכם כי כל הגורמים הנוגעים בדבר יקיימו הערכות מצב רצופות ויעדכנו את ראש הממשלה על בסיס יומי.



בדיון נטלו חלק סגן שר הבריאות יעקב ליצמן, סגן שר הביטחון מתן וילנאי האחראי על מערך החירום, מנכ"ל משרד הבריאות אבי ישראלי וגורמים מקצועיים. בשלב זה הטיפול בהיערכות הוא בידי משרד הבריאות.

עוד ב"שפעת החזירים":

משרד הביטחון יטפל ב"שפעת החזירים"

בדיקת שפעת החזירים בישראלי - חיובית

שפעת החזירים: רמת ההיערכות הועלתה ל-4

עד כמה לחשוש? ד"ר אפרים הלפרין משיב

משרד הבריאות: לדחות נסיעות למקסיקו

ליצמן: המחלה לא הגיעה אך אנו ערוכים

שפעת החזירים החלה להשפיע על הסחר במט"ח

ליצמן יערוך תדרוך בנושא שפעת החזירים

הערכות לשפעת החזירים: אלונקת אינקובטור

עד כמה לחשוש? ד"ר אפרים הלפרין משיב