ירושלים בירת ישראל ממשיכה להוביל גם בנושא האוכל. מסתבר שאפשר ויש גם מסעדות כשרות למהדרין, עם ההקפדה המקסימלית בנושא הכשרות שהאוכל מוגש בצורה יפה מאוד, נעימה לעין, טעימה לחיך ובעיקר עם יחס ושירות נפלאים. ויש גם יחס מיוחד לילדים.

 בשתי פינות יחסית סמוכות זו לזו פתחה דפנה ברוך לראשונה לפני תשע שנים וחצי את מסעדת פיתויים במושבה הגרמנית , זה היה בשיא האינתיפאדה בירושלים "למרות  הכל החלטתי לפתוח ואפילו לעבור מקום בתוך המושבה" מספרת דפנה " היה לי חשוב להראות שיש אפשרות לתת לאנשים את האוכל הטוב, בכשרות מעולה ובירושלים" היא משחזרת את הימים הראשונים.

סיפור הגעתה למסעדנות גם הוא מיוחד "חשבתי ללמוד שני תחומים. או ארכיאולוגיה או משהו בנושא אוכל. מכיון שפספסתי את שנת הלימודים באקדמיה הלכתי לכיוו האוכל. מאז אני שם" אומרת דפנה. ועכשיו לאוכל האמיתי.

 אחרי ההצלחה הגדולה במושבה הגרמנית החליטה דפנה לפתוח גם מסעדה בשדרות אלרוב- ממילא אל מול מגדל דוד וחומות העיר העתיקה. האוכל שלה מיוחד. כל מנה עוברת בקרה אישית שלה היא גם השף, גם הבעלים וגם המבקרת. בהחלט שילוב מנצח. אחת מנות הדגל שלה הוא ''המבורגר'' פורטבלו צלוי. הוא מוגש  בלחמניית המבורגר גדולה, עם נתח גבינת חלומי חמה, עגבניות, חסה, מעט פסטו ורוטב איולי. לצד כל זה ניצבה תלולית נדיבה של צ'יפס בטטה קריספי ומתקתק.פשוט כיף לאכול את ההמבורגר הזה. מסביב לנו היו כמה עשרות משפחות דתיות וחרדיות. חלק פער פה בתחילה זו מסעדה בשרית? שאלו. אבל מיד התבררה התמונה והטעם. פשוט מיוחד,וחלבי.ואופ שכחנו. יש גם מנות ראשונות מיוחדות. במנות ראשונות מאפה פולנטה (קמח תירס) עם פטריות ונגיעות פסטו, מקציצות ברוקולי עם מטבל גבינה חם.גם קציצות הברוקולי אופיינו בטעמים טובים ועדינים.

 ויש גם דגש מיוחד על הילדים. הם הרי חלק בלתי מבוטל מהמשפחה. אז להם הכינו חוברת תפריטים מיוחדת ובה מטעמים ועבודות יצירה עד שמגיעות המנות.

לאחר ששבעו המבוגרים והנכדים,  רצינו לראות מה יש במדף  הקונדיטוריה של פיתויים( כן. יש גם קונדיטוריה) אז מצאנו שבכל רגע נתון יש במקום למעלה מעשרים סוגי קינוחים. בנוסף, ניתן להשיג קונפיטורות ביתיות, עוגות לשבת, ומטעמים מלוחים שונים.  

במושבה הגרמנית: 02-5662399 . באלרוב( אפשר גם לשבת במרפסת פרטית נפלאה) 02-5004006