בעקבות פרסומים היום בתקשורת ולפיהם שר המשפטים, פרופ' יעקב נאמן עומד בראש וועדת שרים, שמתפקידה לבחון מתן הקלות בתנאי הסף למינויי מנכ"לים במשרדי ממשלה, משגרת התנועה לאיכות השלטון מכתב לשר ובו היא קובעת שאין כל מקום להקל מתנאי הסף למינוי מנכ"לים למשרדי הממשלה.
במכתבה כותבת התנועה לשר נאמן: "תפקיד מנהל כללי של משרד הינו תפקיד מרכזי ביותר בעל השפעה מכרעת על הפעלת הסמכויות בתחומים עליהם ממונה המשרד, על ניהול נכסי מדינה, על מתן שירות לציבור ועל הגנה וקידום אינטרסים של הציבור. הכרחי וראוי שלא להמעיט מחשיבות המשימות העומדות בפני מנהל כללי ובהתאם לכך למנות לתפקיד רם שכזה (ששכרו בצידו), רק אנשים בעלי הכישורים והניסיון המתאימים".
"עוזרים ומקורבים כאלה ואחרים של שרים יכולים למצוא מקומם במשרות אמון אחרות שהוענקו לשרים, בהתאם לכישוריהם. כך בעל כישורים כעוזר – יכול להתמנות לעוזר השר. אנו תקווה, כי שרי ישראל קרובים אף לאנשים בעלי כישורים והניסיון המתאימים – שראויים להתמנות כמנכ"לי משרד. אין כל הצדקה למנות אדם שאיננו עומד בתנאי הסף שנקבעו ושחסר ניסיון מינימאלי לתפקיד בסדר גודל שכזה – כמנכ"ל משרד ממשלתי", נכתב במכתבה של התנועה.
ראשי התנועה מוסיפים ומבהירים כי "אין התנועה מונה את כל הליקויים שבמינוי אדם בלתי כשיר כמנכ"ל משרד ממשלתי. היא מסתפקת בציון הנזק למשרד עצמו – ניהול משרד על עובדיו ותקציבו מחייבים ניסיון וכישורים מתאימים, שאם לא כן המשרד לא יתפקד כראוי ואינטרסים חיוניים של הציבור יפגעו. אדם בלתי כשיר לא יזכה לאמון של עובדי המשרד ומינויו, על שלל הסמכויות והשכר הגבוה כל כך באופן יחסי לעובדים, יגרום התמרמרות ופגיעה בתפקוד המשרד. מעל הכל מינויים כאלה פוגעים באמון הציבור בשרי הממשלה ובמשרדיה. ממשלת ישראל הנוכחית גדולה ומסורבלת בצורה בלתי יעילה ובלתי ראויה. לצורך הקמתה נוצרו משרדים ותפקידים יש מאין. מן הראוי כי לכל הפחות השרים יקרינו כבוד לתפקידים שהוטלו עליהם וימנו כיד ימינם לצורך ביצוע תפקידיהם ומתן שירות לציבור את האנשים הטובים במוכשרים והמנוסים ביותר. מינוי אנשים בלתי כשירים שולח לציבור מסר של חוסר רצינות וזלזול בסמכויות ובאינטרסים שהופקדו בידם בנאמנות. לאור כל זאת עומדת התנועה על כך שלא ינתנו כל הנחות והקלות בתנאי הסף הנדרשים מן המועמדים למינוי כמנכ"לים למשרדי ממשלה".
