מכון התקנים הישראלי מעביר את פעילות בדיקות הצעצועים מרמת אביב, לסניף אחר של המכון הממוקם בבאר שבע. בדיקות הצעצועים עוברות לסניף הדרומי על מנת לחזק את פעילות הסניף המקומי שם תוך אפשרות לגיוס כוח אדם נוסף והרחבה מתוכננת של פעילות הסניף גם לבדיקות נוספות אחרות.

מכון התקנים הישראלי בודק באופן קבוע את התאמתם של משלוחי הצעצועים המגיעים לארץ לתקן ת"י 562 שרוב חלקיו הם רשמיים, כלומר: חובה על פי חוק לייבא, לייצר ולשווק רק מוצרים העומדים בדרישות התקן. במהלך השנה נבדקים במכון התקנים הישראלי אלפי משלוחים של צעצועים, במידה ונמצאים בהם ליקויים הם מושמדים או נשלחים חזרה לארץ ממנה יובאו.

דורון טמיר, מנכ"ל מכון התקנים הישראלי: "העברת בדיקות הצעצועים והרחבת פעילות מכון התקנים בסניף באר שבע היא תחילתה של פעילות ענפה נוספת המתוכננת שם. אנו פועלים בשיתוף עם אוניברסיטת בן גוריון להקמת מעבדה לבטיחות אש, הקמת מרכז לבדיקות יעילות אנרגטית והקמת מרכז לבדיקות קרינה אלקטרו מגנטית. כמו כן, אנו נשמח להשתלב בפרויקט המתוכנן של עיר הבה"דים".