ח"כ ד"ר רחל אדטו ששימשה בעבר כסמנכ"לית בית החולים שערי צדק אומרת בראיון לערוץ 7 כי יש בה תחושה שהמדינה יצאה מפרופורציה בנוגע לשפעת החזירים. "שפעת מקסיקו המשפיעה על כל העולם מנוהלת על ידי ארגון הבריאות העולמי וכך גם מדינת ישראל ואין ספק שחייבים להיערך בעניין, אך צריך לזכור שהשפעת אמנם מוכרזת כרגע כמגפה בעולם - אך עד היום המספרים לא הראו כך. לדעתי אנחנו מנהלים מלחמה לא ברורה. עד היום היו במקסיקו 22 מקרים, זה מינימאלי יחסית למגפה והשאלה היא האם הדברים יצאו מפרופורציה? יש לי תחושה שיצאנו קצת מפרופורציה. העובדה שגם במקסיקו הצליחו להדביר את השפעת מלמדת שאנחנו בשלב רגיעה".

אדטו מתייחסת לעניין חיוב בדיקת הנוסעים בעת חזרתם לישראל, "הייתי ביום שישי האחרון בנמל התעופה בן גוריון, וכיום הבדיקה נתונה לרצונם החופשי של הנוסעים, אנחנו לא יכולים לחייב אנשים ולהכניס אותם להסגר. מצד שני, יש דרך היום לאתר אנשים מאיפה הם מגיעים, אפשר להיעזר בביקורת הגבולות ולבדוק את הנוסעים המגיעים ממקסיקו או לפחות להנחות אותם מה לעשות".

אדטו שבעבר מתחה ביקורת על כך שאין שר בריאות במדינת ישראל מותחת היום ביקורת על כך שראש הממשלה מתעסק יתר על המידה בנושא, לדבריה, "אני רואה בצורה מאוד חמורה שיש בכל יום ישיבה אצל ראש הממשלה יחד עם פיקוד העורף, משרד הביטחון ומשרד הבריאות. ראש הממשלה לא צריך להתעסק בזה, יש לו בסדר היום מספיק דברים חשובים יותר, המצב היום לא בשלב הזה שראש הממשלה צריך להתעסק בזה".