מליאת הכנסת החליטה להעביר לדיון בוועדת החוץ והביטחון או בוועדת החינוך את נושא הטבח בשביצעו הטורקים בעם הארמני בתקופת מלחמת העולם הראשונה.



יוזם הדיון, ח"כ חיים אורון (מרצ) אמר כי על הכנסת לקיים דיון בנושא ולא להתכחש אליו, "מדובר בנושא שאיננו שאלה של ימין ושמאל, על עצומה בנושא הזה חתמו משה שמיר לצד עמוס עוז, יו"ר הכנסת הנוכחי ראובן ריבלין לצד ח"כ יאיר צבן ממר"צ".

לעומתו השיב השר גלעד ארדן בשם הממשלה, כי ישראל מעולם לא התעלמה מההרג שביצעה האימפריה העותמנית הקורסת בעם הארמני במלחמת העולם הראשונה, אולם אנו איננו רוצים להיכנס במאבק שבין ארמניה לטורקיה.

"הממשלה מבינה את עוצמת הרגשות ואת הסבל שהעם הארמני, אבל דווקא מתוך הבנה של הכאב והסבל אני מבקש להוריד את הנושא מסדר היום של הכנסת כדי שישראל לא תהפוך לצד שעוסק בהיבט הפוליטי שלו", הוסיף ארדן.

השר ארדן ציין עוד, כי בימים אלו מתקיים משא ומתן בין טורקיה וארמניה אשר סיכמו כבר על מפת דרכים לפתרון הסכסוך ארוך השנים, בין השאר גם בנושא הזה, וכי הוא מקווה שהנושא ימצא את פתרונו במסגרת הזו.