נשיא המדינה, שמעון פרס, ערך הערב (ד') פגישת עבודה מדינית עם מזכ"ל האו"ם, באן קי מון. מזכ"ל האו"ם הדגיש בפני הנשיא כי "הקשר בין ישראל לאו"ם חשוב לנו מאוד והאו"ם מעוניין להמשיך ביחסי עבודה תקינים מול מדינת ישראל דווקא עכשיו כשמתחילים להניע את תהליך השלום מחדש".
באן קי מון התייחס לפגישת פרס-אובמה ואמר: "קיבלתי דיווח לפיו היתה לך פגישה מצויינת עם נשיא ארה"ב ואני תקווה שגם פגישות אבו מאזן ונתניהו עימו יהיו טובות ויתחילו להניע מחדש את תהליך השלום בין ישראל לפלשתינאים. האו"ם תומך בכך באופן מלא – יציבות ושלום במזרח התיכון הם בראש מעינינו".
בהקשר לדו"ח ועדת הבדיקה של האו"ם בנושא הלחימה בעזה אמר המזכ"ל: "ביקורך באו"ם מתקיים בתקופה רגישה מאוד בינינו לבין ישראל, אני רוצה לומר בגילוי לב שפעלתי נמרצות כדי לעדן ולרכך את המסרים שעלו מהדו"ח. אני יודע שקראת את המסמך המלווה לדו"ח אותו הוצאתי למועצת הביטחון של האו"ם בעניין וראית שפעלתי כדי לאזן את המסר אל מול הקהילה הבינלאומית – ריככתי ואף הוצאתי חלק גדול מהסעיפים הבעייתיים".
עוד הוסיף המזכ"ל: "הועדה המליצה מס' המלצות שהיו מעבר למנדט שניתן לה ולכן התערבתי ואני רוצה לבשר לך באופן אישי שהאו"ם לא יבצע חקירה נוספת נגד ישראל שלא במסגרת תיאום מלא עם ממשלת ישראל".
הנשיא פרס השיב למזכ"ל באן: "אני מפריד בין עבודתך לבין עבודת הועדה, אך הועדה כתבה דו"ח חד צדדי, מנותק מהמציאות שמתעלם מארגון החמאס והפעילות הרצחנית והטרוריסטית שהוא מוביל. מדינת ישראל והצבא שיתפו איתכם פעולה באופן מלא, אך הבדיקה שלכם היתה שטחית וחד צדדית".
"ישבתי שעה שלמה עם אחמדינג'אד בטרם עלה על הבמה וניסחתי יחד עימו הצהרה קונסטרוקטיבית, משותפת ומתונה, אך כשעלה על הבמה הוא זנח את הדברים שסיכמנו עליהם". (באן קי מון)
"עליכם לתת תשובה אחת: מדוע נחתו 4000 טילים בשלוש שנים על ילדי מדינת ישראל? מה ציפיתם שנשב בחיבוק ידיים ושנימנע מלהגן על אזרחי מדינת ישראל? אני מזכיר לך כבוד המזכ"ל שעזבנו את עזה, פינינו יישובים מעזה ולמרות זאת החמאס ממשיך לירות. המלחמה בטרור קשה, צה"ל עשה הכל כדי למנוע פגיעה בחפים מפשע אך מדובר במרצחים ובטרוריסטים וחמאס לא בחל בשום אמצעים והטמין פצצות ונשק במסגדים ובחדרי ילדים, כך גם עשה בבניינים ובמוסדות האו"ם".
הנשיא פרס הוסיף כי "ישראל רואה עצמה חברה נאמנה באו"ם ורוצה לקדם את תהליך השלום בינינו לבין שכנינו אך לא נסבול ירי וסיכון חיי אדם. הפרופורציה היחידה שיש לבדוק היא פרופורציית ירי הטילים – אם לא היה ירי לא היתה שום תגובה של הצבא".
מזכ"ל האו"ם העלה את סוגיית ועידת דרבן בפני הנשיא ואמר: "הוטחה בפניי ביקורת גדולה מאוד ממדינת ישראל ומאירגונים יהודים ברחבי העולם ואתה חייב להבין שאני כמזכ"ל האו"ם מחוייב לארח את כל ראשי המדינות החברות באו"ם. אני חייב לספר לך בכנות שישבתי שעה שלמה עם אחמדינג'אד בטרם עלה על הבמה וניסחתי יחד עימו הצהרה קונסטרוקטיבית, משותפת ומתונה, אך כשעלה על הבמה הוא זנח את הדברים שסיכמנו עליהם ולא תיארתי לעצמי שיישא נאום של הכחשת שואה - זה לא מקובל עליי אבל במעמדי ובתפקידי לא יכולתי להחרים את הדיון ולצאת מן העולם. עשיתי ככל שביכולתי כדי למנוע ממנו לדבר באופן שבו נשא את דבריו ואני מצטער על מה שהיה".
הנשיא פרס השיב: "אני חייב לדבר איתך במלוא הכנות – מדינת ישראל רואה בחומרה רבה את הזמנתו של אחמדיניג'אד לועידת דרבן, אני חש בושה כשדווקא ביום שואה, היום הנורא ביותר לעם היהודי בחרתם לתת במה לאדם כה נתעב שרוצה ליישם שואה שנייה. ביום השואה צריך אדם כאחמדיניג'אד להופיע על במה ולדבר על זכויות אדם? מה חשבתם לעצמכם? יש גבול לכל דבר! קיבלתם אותו כאביר זכויות האדם. מה, אתם לא ערים למה שקורה באיראן? גם אם לא התכוונתם התוצאות של הועידה היו איומות – היטלר הרג מיליון וחצי ילדים – אתה יודע? במקום לבקר במחנות ההשמדה הזמנתם את אחמדיניג'אד לדבר על זכויות אדם. אני מתבייש".