כנס "התעשייה בנגב 2009" התקיים השבוע באוניברסיטת בן גוריון. מהכנס יצאה הקריאה לממשלה להקים מפעלים בנגב שיביאו לפיתוח ההתיישבות היהודית בנגב ולהכפלת האוכולוסיה בנגב על 2020.
ראש מועצת רמת נגב ויו"ר פורום המועצות האזוריות, שמואל ריפמן, אומר בראיון לערוץ 7 כי המפתח של פיתוח הנגב זו באר שבע "כשמדברים על הנגב מדברים על המטרופולין באר שבע, באר שבע חזק נגב חזק, באר שבע חלק נגב חלק. חיזוק ופיתוח באר שבע זה הדבר המרכזי שצריך להשקיע בו כיום. הנגב מסודר כיום מבחינת תחבורה, כבישים ורכבות, הנגב גם מסודר מבחינת התכנית להעברת מחנות צה"ל לנגב, הבעיה היחידה כיום היא שלא עושים מספיק פיתוח ויצור של מקומות תעסוקה ופרנסה. חייבים לשכנע את הממשלה והמשקיעים לבוא לנגב ולאזור באר שבע".
לדבריו מה שמרחיק את המשקיעים זה המרחק של באר שבע מהנמלים "יש פה הרבה יתרונות כשבונים מפעלים בנגב, הקרקע היא בעלות נמוכה, אבל המרחק מנמלי התעופה והים מרחיק את המשקיעים וגם חסר פה כח אדם שיעבוד במפעלים שיוקמו, החיבור של מחסור בכח אדם והריחוק מנמלי הים והתעופה הוא בעייתי ומחייב מעורבות ממשלתית".
עוד אמר כי "הממשלה צריכה לתת מענקים שיבואו לפה משקיעים, כמו שהיה באינטל בקרית גת, במקום שיביאו את המפעלים לבאר שבע ויפתחו את הנגב משקיעים מילארד דולר בקרית גת, המדינה חייבת לקבל החלטה שהנגב נמצא בראש סולם העדיפיות. הצעד הראשון שהממשלה צריכה לעשות, להקים מפעל עוגן גדול באזור באר שבע שיביא בהמשך להקמת תעשיות נוספות. מחנות צה"ל שמגיעים לנגב בהחלט נותנים את התנופה לאזור, כי מדובר על אנשים איכותיים שעובדים ברובם בענפי הטכנולוגיה, 2500 משפחות איכותיות זו זריקת עידוד אבל זה לא מספיק".
ריפמן אומר כי הנוכחות של אונברסיטת בן גוריון בנגב היא חשובה אבל זה לא עוזר אם הסטודנטים עוזבים את האזור בסוף הלימודים "זו האוניברסיטה בין הטובות בארץ 18000 סטודנטים, אבל הבעיה שמי שגומר את הלימודים בבאר שבע לא מוצא מקום עבודה פה ולכן הוא עוזב לכיוון אזור המרכז".