ח"כ שי חרמש (קדימה) הגיש הצעת חוק שתאפשר לבעלי רכב עם כרטיסי תדלוק אוטומטי לתדלק בכל תחנות הדלק ובכך להגביר את התחרותיות, להיטיב את השירות ללקוח ולהוזיל עלויות. חברות הדלק מצידן מתנגדות ומתכוננות למאבק חריף (וכנראה מאוד מלוכלך).

ב-1998 תוקן חוק משק הדלק (קידום התחרות) על מנת לאפשר לשר הממונה להתקין תקנות בנוגע לתדלוק אוטומטי. תפקיד התקנות לאפשר את הגדלת התחרותיות והטבת השירות ללקוחות. מאז ועד היום, ועל אף פניותיו של הממונה על ההגבלים העסקיים לשר התשתיות הלאומיות, לא נקבעו תקנות שכאלו.

ביום ראשון הקרוב (17/5) תעלה לועדת השרים לענייני חקיקה הצעת חוק של ח"כ שי חרמש (קדימה) שתחייב את חברות הדלק להפוך את מכשירי התדלוק האוטומטי שלהם למכשירי תדלוק אוניברסאליים היכולים לעבוד בכל תחנות הדלק.

חה"כ שי חרמש: "המצב כיום, שצרכני חברות הדלק הם לקוחות שבויים, החייבים להשתמש בחברת דלק אחת, הוא בלתי נסבל. זהו מצב שנועד לשמר את הקרטל של ארבע חברות הדלק הגדולות, לחנוק תחרותיות ולמנוע הורדת מחירים. כפי שכרטיס הכספומט שלנו יכול למשוך כסף מכל סניף בנק כך כרטיס התדלוק האוטומטי שברכבנו צריך להיות מסוגל למשוך דלק מכל תחנה בארץ". 

הערכות הן שהגברת התחרויות בענף הדלק תביא להוזלת עלות הדלק למשק המדינה תפחית את המחיר לצרכן הבודד בלפחות 15 אגורות לליטר (חיסכון המגיע ל-2 מיליארד שקלים בשנה), תביא לשיפור השירות והזמינות, ותקדם שימוש בכרטיסי תדלוק אוטומטי ובכך תלחם בתופעת התחנות הפיראטיות.

חברות הדלק נערכות למאבק חריף בחוק, העלול לפגוע ברווחיהם, בין היתר הן פנו לאנשי תקשורת והעלילו על ח"כ שי חרמש כאילו בבעלותו תחנת דלק והוא מונע מאינטרסים אישיים.