
באירוע ההוקרה המרכזי למערך המילואים, שייערך מחר (ד') יושק כרטיס ההטבות המחודש לאנשי המערך. במסגרת המתנות: הזמנת כרטיסים מוזלים לאירועי תרבות דרך האינטרנט והנחה בחידוש רישיון הנהיגה.
בצה"ל מציינים היום את "יום ההוקרה למערך המילואים". ל"ג בעומר נקבע בלוח השנה של מדינת ישראל כיום הוקרה למילואים כאשר עד כה התקיימו חמישה ימי הוקרה.
מטרתו המרכזית של יום ההוקרה הינה שיפור המוטיבציה של חיילי המילואים להמשיך ולשרת, באמצעות הצדעה חברתית למערך המילואים, על רוח ההתנדבות, על תרומתו לביטחון המדינה והצדעה לחיילים ובני משפחותיהם על המאמץ האישי והמשפחתי הכרוך ביציאה למילואים.
לדברי ראש ענף כוח האדם במילואים, סגן-אלוף עופר כהן "בצה"ל מבינים את חשיבות מערך המילואים ויודעים שתחזוק הביטחון השוטף מחייב את השתתפותם. ישנה פעילות רבה כדי שהמילואים יהיו במקום אחר, במקום בו המדינה מוקירה להם תודה".
מדובר צה"ל נמסר כי בשונה מכרטיס ההטבות שהושק בתקופה המקבילה אשתקד, יקנה הכרטיס החדש הנחות והטבות במגוון רחב יותר של מקומות.לאיש המילואים אף תינתן האפשרות לחדש את רישיון הנהיגה בהנחה ללא צורך בהצגת התעודה, כי אם בעזרת טופס תשלום בלבד שישלח לביתו.
נוסף על כך, בחציון השני של שנת 2009 יחל לפעול גם מנגנון "פנאי ורווחה", במסגרתו יוכלו המילואימניקים לרכוש דרך האינטרנט כרטיסים מוזלים לאירועי תרבות ובידור שונים. ראש עתכ"א מילואים מוסיף כי היעד הבא לזכות את אנשי המילואים בהטבות ייחודיות נוספות, כגון: הנחות בארנונה, באגרת הטסט השנתית ואף ברישוי הרכב הפרטי.
"השאלה שאנחנו שואלים את עצמנו היא איך תראה כשירות יחידות המילואים, המוטיבציה של האנשים והתחושה שלהם", אומר סא"ל כהן. "התחושה צריכה להיות שכשהם מגיעים לצה"ל הם מקבלים את כל מה שהם צריכים, וכשהם מסתובבים באזרחות, שלא ירגישו פראיירים, אלא מורמים מהעם. הם הגיעו לתפקידי לוחמה כי לשם החיים הובילו אותם. ואם הם ימשיכו לעשות במשך כל השנים את מה שביקשנו מהם, אז מגיע להם יותר".
לפי ניסיון העבר, מספר סא"ל כהן, המילואימניקים העדיפו לא פעם לקבל קודם כל את הדברים הכלים הנחוצים לכשירות מקסימאלית של היחידה ורק אחר כך הטבות נוספות. "זה מראה לנו שהם מבינים מצוין את חשיבות תפקידם בכוח. לרוב כשיש מצב חירום ואנחנו קוראים לאנשי המילואים, מגיעים מספר עודף של אנשים שלא מוכנים לחזור הביתה".
