
ראשי מועצת יש"ע נועדו הבוקר (ד) עם שר הביטחון, אהוד ברק, בקריה בתל אביב. במהלך הפגישה העלו הנוכחים סוגיות בטחוניות והגזרות על תושבי יהודה ושומרון. במועצת יש"ע מאוכזבים מהתנהלותה של הממשלה מול ההתיישבות ביהודה ושומרון, אותה מוביל שר הביטחון. בפגישה נכחו, דני דיין, פנחס ולרשטיין, זאב חבר (זמביש), גרשון מסיקה, אבי רואה, צביקי בר חי ושאול גולדשטיין.
מנהיגי המתיישבים מבקשים מהשר למנוע את הקיצוץ הצפוי במרכיבי הביטחון - בעיקר בנושא הקיצוץ בפרוייקט ההגנ"ש, וכן למנוע פתיחת צירים לפלשתינים, "שני נושאים אלה נוגעים בדיני נפשות ועלולים להביא לפגיעה בחיי אזרחים ישראלים", אמרו במועצת יש"ע.
דני דיין סיפר לערוץ 7 עם צאתו מהפגישה כי ההנהגה הציגה לשר הביטחון את תמונת המצב הנוכחי ביהודה ושומרון - "התוצאות של הקפאת הבניה ביו"ש, את 'הגירוש השקט' שנעשה - בו גם קצינים ביחידות מובחרות לא מוצאים דיור במקום בו גדלו".
דיין ציין כי המועצה הופתעה לגלות כי שר הביטחון ניזון מדיסאינפורמציה ומנתונים שיקריים שמגיעים ע"י ארגוני שמאל ללשכת השר. בנושא המאחזים אמרה ההנהגה לשר כי הם תומכת בהידברות אך לא ניתן להידבר כעת כל עוד המצב הנוכחי נמשך ביהודה ושומרון, "חייבת להיות חזרה נורמלית של פיתוח התיישבות ביהודה ושומרון ואח"כ הידברות על מאחזים", אמרו הנציגים לשר.
מברק אמנם לא נשמעו התחייבויות אך ראשי מועצת יש"ע מצפים ממשלת נתניהו לשנות את המציאות הנוכחית ביו"ש ולהסיר את הגזרות.
במהלך הפגישה אמר שר הביטחון ברק, כי יש לפנות את המאחזים הבלתי מורשים. לדברי ברק: "אם זה לא יהיה בהידברות נעשה זאת באכיפה מהירה ותקיפה". שר הביטחון הדגיש כי: "אי אפשר להתפשר על אכיפת החוק. מדינה ריבונית וחפצת חיים חייבת לאכוף את החוק ולממש את מרות המדינה על אזרחיה".
שר הביטחון אמר שהמאחזים הבלתי חוקיים מזיקים בזירה הבינלאומית ואף מחלישים את תנועת ההתיישבות ביהודה ושומרון וקודם כל יש לפתור את בעיית המאחזים הבלתי מורשים.
