
ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי) תוקף את דברי שר הביטחון, אהוד ברק על הצורך לפנות מאחזים ולשמור על החוק. "על שר הביטחון לדאוג למלא את תפקידו בישום החוק, ע"י חתימה על תוכניות מאושרות ולא לעכב אותם, ובכך להביא בפגיעה בחוק".
אריאל מסביר, כי ברוב המקרים ההבדל בין שמירה על החוק למעבר עליו הוא בסירובו של ברק לחתום על הנייר המתאים. "הגיע הזמן שברק יפעל לשמור על ביטחון המתיישבים ולא ייקח על עצמו פרויקטים של שמירת חוק מדומה שבמהותם אינן מתחום העניין של משרדו", הוסיף.
שר הביטחון אמר במהלך פגישתו עם ראשי מועצת יש"ע היום, כי יש לפנות את המאחזים הבלתי מורשים, "אם זה לא יהיה בהידברות נעשה זאת באכיפה מהירה ותקיפה".
שר הביטחון הדגיש, כי "אי אפשר להתפשר על אכיפת החוק. מדינה ריבונית וחפצת חיים חייבת לאכוף את החוק ולממש את מרות המדינה על אזרחיה".
שר הביטחון אמר עוד, כי המאחזים הבלתי חוקיים מזיקים בזירה הבינלאומית ואף מחלישים את תנועת ההתיישבות ביהודה ושומרון וקודם כל יש לפתור את בעיית המאחזים הבלתי מורשים.
בועדי המתיישבים של שומרון ובנימין אומרים הגיבו לדברי ברק ואמרו, כי "שוב מתברר שהימין מנצח בבחירות אבל השמאל שולט במדינה. מפלגת העבודה הקיקיונית בראשות אהוד ברק הופכת את שלטון נתניהו למגוחך".
לדבריהם, "ברק מצפצף על החלטת הבוחר וממשיך ביישום מדיניות השמאל הקיצוני שמטרתו למנוע מיהודים לגור בנחלת אבותיהם".
ראשי מועצת יש"ע נועדו הבוקר עם שר הביטחון בקריה בתל אביב. במהלך הפגישה העלו הנוכחים סוגיות בטחוניות והגזרות על תושבי יהודה ושומרון. במועצת יש"ע מאוכזבים מהתנהלותה של הממשלה מול ההתיישבות ביהודה ושומרון, אותה מוביל שר הביטחון.
בפגישה נכחו, דני דיין, פנחס ולרשטיין, זאב חבר (זמביש), גרשון מסיקה, אבי רואה, צביקי בר חי ושאול גולדשטיין.
