אל"מ במיל' קובי מרום לשעבר מפקד הגיזרה המזרחית בלבנון אומר בראיון לערוץ 7 כי שלושה עשר אלף משקיפי יוניפי"ל לא מצליחים למנוע מהחיזבאללה להמשיך ולצבור נשק מדרום לנהר הליטאני, "המטוסים נוחתים בדמשק ועוברים בגבול הפרוץ בין סוריה ללבנון וככה כל כלי הנשק והרקטות עוברים בקלות למעוזי הטרור של החיזבאללה בדרום לבנון. כל אותם פקחי האו"ם זו ממש בדיחה, כי החיזבאללה לא יושב על הגבול אלא בתוך הכפרים ולשם הפקחים לא נכנסים".
לדבריו השקט שנשמר בצפון אינו נובע מהפיקוח של האו"ם אלא יותר מהפחד מישראל "אי אפשר להתעלם גם מההשגים של מלחמת לבנון השנייה למרות שהחזבאללה מצליח לשקם את עצמו, יש להם עדיין טראומה מהמלחמה מהמכות שהם חטפו מישראל, זה עדיין טרי ולא סתם נסראללה נמצא עדיין בבונקר שלו. הצלחנו להחזיר במלחמה הזאת את יכולת ההרתעה שלנו".
לקראת הבחירות הצפויות בפרלמנט הלבנוני מעריך מרום כי קיימת אפשרות שהחיזבאלה יקבל את הרוב בפרלמנט ויהפוך את שליטתו בלבנון לשליטה בפועל עם לגיטימציה חוקית "אם בשמיני ליוני החיזבאללה ישיג רוב בפרלמנט הוא יהפוך לשליט בלבנון, הוא זה שישלוט בתקציב של לבנון ולכן זו מערכת בחירות סוערת בין המתונים שמקבלים כסף מסעודים לבין החיזבאללה שנתמך על ידי האיראנים, מבחינת ישראל אם החיזבאללה ינצח תהיה בלבנון בעצם אחידות בין הישות הלבנונית ולחיזבאללה וזה יאפשר לנו לתקוף את התשתיות בלבנון ולא לעשות הפרדה בין החיזבאללה ללבנון עצמה. החיזבאללה גם יצטרך ללמוד איך דואגים למיליוני אזרחים, ולא רק איך לבצע פעולות טרור. צריך לקוות שהחזבאללה לא ינצח בפרלמנט הנצחון עדיין לא מונח אצלם בכיס, צריך להשיג 65 אחוזי תמיכה".