נמר לבן הלם בשומר גן החיות למוות בפארק בניו זילנד ביום רביעי, בעוד קבוצת תיירים צופה בפחד בנעשה, כך נמסר מן המשטרה המקומית. המתקפה ארעה בגן החיות "ציון" צפונית לאוקלנד.
שני עובדי גן החיות נכנסו לתוך אחד התאים על מנת לנקות אותו, ואז אחד משני הנמרים הלבנים ששהו בתא קפץ על אחד העובדים, סיפרה שרה קנת - דוברת משטרת נורת'לנד, העובד השני שהיה בתוך הכלוב עם איש צוות נוסף מן הפארק ניסו לגרור את הנמר הרחק מעובד גן החיות, אך הם לא הצליחו. קנת מסרה כי עובד גן החיות מת זמן קצר מאוד לאחר האירוע. ממנהלת הפארק. נמסר כי הנמר נורה.
קבוצה של שמונה תיירים, שהיו במהלך סיור מודרך בפארק היפה, היו עדי ראייה לכל המתקפה והמאורעות שבאו לאחריה, אמרה קנת.
"זהו יום עצוב מאוד", פרסמו מהנהלת פארק הודעה. הם הוסיפו וכתבו כי הם יספקו ייעוץ לכל העובדים בפארק שיהיו מעוניינים בכך.
גן החיות, פארק "ציון", הוא ביתם של כמה נמרים ואריות מזנים מסוכנים. זהו הפארק הידוע ביותר בכל ניו-זילנד, והוא שימש תפאורה לסדרת הטלוויזיה הפופולארית "איש האריה".
בחודש פברואר, עובד אחר נאלץ לעבור ניתוח לאחר שהותקף על ידי נמר לבן. בשנה שעברה, משרד החקלאות והייעור פרסם מסמכים שהגיעו גם לידי התקשורת העולמית על כך שהחיות המוחזקות בכלובים שונים בגן החיות המדובר נמצאות בתנאים צפופים ולא סניטאריים.
המפקחים היו כל כך מודאגים מן המצב, עד שהם אפילו שקלו להרדים 40 חיות ממשפחת החתוליים.