
שר הביטחון, אהוד ברק, נפגש לפני זמן קצר בניו-יורק עם מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, ודן עימו בשורה של נושאים אזוריים, מדיניים וביטחוניים.
ברק ביקש ממזכ"ל האו"ם לסייע בהשבתו של החייל החטוף גלעד שליט הביתה, ודרש ממנו כי האו"ם יסייע בקיום פגישה בין הצלב האדום לבין החייל החטוף גלעד שליט, כמתחייב על-פי החוק הבינלאומי.
ברק תקף בפגישה את התנהלותן של ועדות האו"ם לבדיקת אירועי מבצע "עופרת יצוקה", "במקום שהאו"ם יבדוק מדוע במשך 7 שנים ירו ארגוני הטרור לעבר אזרחי ישראל ושטחה, ומדוע לאחר יציאת כוחות צה"ל ואחרון המתיישבים מרצועת עזה – עדיין נמשך הירי, הוא בוחר לבדוק את פעילות כוחות צה"ל".
שר הביטחון ברק הוסיף, כי "מדינת ישראל איננה זקוקה לוועדות בדיקה – היא יודעת כי צה"ל הוא הצבא המוסרי ביותר בעולם, שנשלח בשם מדינת ישראל להשיג ביטחון ושקט לאזרחיה. ממשלת ישראל תפעל בכל מקום ונגד כל גורם שינסה לפגוע בריבונותה או בביטחון אזרחיה גם בעתיד. ישראל לא תשתף פעולה עם וועדת הבדיקה".
בנושא איראן אמר ברק בפגישתם, כי "תוכנית ההתעצמות של איראן מסכנת את יציבות האזור והעולם כולו. אנחנו עומדים על כך שיש להמשיך ולהגביר את הקצב של הסנקציות הכלכליות והפיננסיות על האיראנים", ויחד עם זאת שב והדגיש כי "יש להמשיך ולדבוק במדיניות בה אין להוריד מן השולחן אף אחת מהאופציות- אנחנו אומרים את זה, מתכוונים לזה, וממליצים גם לאחרים לנהוג כמונו".
שר הביטחון סקר בפני מזכ"ל האו"ם את פרוייקט "מודל ג'נין" והפעולות שנוקטת ישראל להקל ולשפר את מרקם החיים של הפלשתינים ביהודה ושומרון, ובהם הסרת מחסומים וחסמים, פרויקטים כלכליים וכו'. לדברי ברק, בעתיד ישוכפל "מודל ג'נין" גם לאזורים אחרים ביהודה ושומרון.
שר הביטחון, אהוד ברק, חזר והתריע בפני מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, בדבר הכרסום בהחלטה 1701 של מועצת הביטחון שהתקבלה לאחר מלחמת לבנון השנייה.
ברק עדכן בעניין את מזכ"ל האו"ם ואמר ש"אנחנו לאכזבתנו נוכחים שבמהלך שלוש השנים האחרונות, כמות הטילים שבידי החיזבאללה הוכפלה ואולי אפילו שולשה וטווחיהם התארכו, וזאת בסיוע אינטימי מתמשך של הסורים", בנוסף אמר ש"ישראל עוקבת באופן רצוף אחר ההפרות של החלטת מועצת הביטחון 1701, שמתקרבות לסף של שינוי ושל שבירת האיזון העדין שמתקיים בלבנון", והדגיש כי "ישראל רואה בעניין הזה סיכון אמיתי ורציני".
כמו כן, דנו השניים בהתפתחויות בצפון קוריאה. שר הביטחון, אהוד ברק, התייחס ואמר בעניין: "דיבורים, הכרזות וסנקציות לא עוצרים משטרים סוררים מלסכן את שלום העולם. התנהלות צפון קוריאה היא תמרור אזהרה ומסר לעולם להתעורר".
לשר הביטחון התלוותה שגרירת ישראל באו"ם, גבריאלה שלו. כמו כן, השתתפו בפגישה מנכ"ל משרד הביטחון, תא"ל (מיל.) פנחס בוכריס, ראש המטה המדיני-בטחוני במשרד הביטחון, אלוף (מיל.) עמוס גלעד, וראש מטה שר הביטחון, תא"ל מייק הרצוג.
