הועד לאחדות המחנה קיים אמש (ב') פגישה בה דנו בנושא פינוי המאחזים. בכינוס קיבל הועד החלטה לקיים תפילה המונית על צרות הכלל ובתוכן פינוי המאחזים.
בוועד מסבירים כי מטרת הישיבה היא "לקדם הנהגה מאוחדת ומוסכמת ליהודים הנרדפים בארצם ארץ ישראל כדי להתגונן מפני הרדיפות, ללא אלימות פיזית ומתוך עמידה על מימוש הזכויות הלאומיות של העם היהודי בכל רחבי ארץ ישראל מכוח תורת ישראל".
"ממשלת ישראל הנוכחית השבויה מרצון ומאונס בדרישות ארצות הברית לפרק מאחזים ולהקפיא הבניה בהתנחלויות אינה ממשלה ייצוגית של העם היהודי באשר היא רודפת יהודים באשר הם יהודים", הם אומרים ומדגישים כי "רדיפות ממשלת ישראל את תושבי יש"ע נעשות ללא חוק ומשפט וגם אם היו נעשות באמצעות חקיקות לצורך גירוש לא היו לחוקים הללו כל תוקף". הם מבהירים כי "הרדיפות נעשות באמצעות צווים מינהלים וגזרות המתבצעות באלימות".
על שלטון אובמה הם אומרים כי "שלטון המתנה הגנה לישראל בתנאי שיפורקו יישובים בארץ ישראל הוא שלטון בלתי מוסרי בעליל, שהתנהלותו הסחטנית מנוגדת לנורמות המקובלות במדינות דמוקרטיות ובוודאי לא בין מדינות המתיימרות להיות ידידות.
לדבריהם, "שלטון אובמה מסכן את קיומה של מדינת ישראל ואת קיומו של העם היהודי, מלבה שנאה בין גזעים בתוך ארצות הברית ובעולם ואינו הולם את המסורת המדינית של ארצות הברית".
בכינוס קיבל הועד מספר החלטות ביניהם קריאה למפלגות האיחוד הלאומי, הבית היהודי, ש"ס ,דגל התורה ואגודת ישראל לפעול במשותף לסיכול הגזרות. בוועד אף קוראים לנציגים התורניים של המפלגות הללו לקיים מועצה משותפת.
בוועד אף קוראים לכל הגופים החוץ פרלמנטריים לרבות מועצת יש" ע לפעול במשותף עם כל הגופים לסיכול הגזרות ולקידום ההתיישבות והרוח הלאומית בארץ ישראל, רוח התורה ויראת השם ולגייס לשם כך משאבים ראויים.
אחת מההחלטות המרכזיות שהתקבלו אמש היא קיום תפילה וצעקה על צרות הכלל, "בנושא התפילה אין מחלוקות ולכן יש רצון לשיתוף פעולה מכל הצדדים", אומר חבר הועד רונן רייס לערוץ 7, " החלטנו לקיים יום תפילה על המצב. "המאחזים הם רק חלק מהצרה הכללית שעם ישראל עובר בימים אלו, בהם האיום הגרעיני, הברית הצפון קוריאנית סורית אירנית, ובעיקר הלחץ המופעל על ממשלת ישראל מצד מימשל אובמה, האו"ם ומדינות אירופה".
רייס מסביר כי התפילה תתקיים במקום אחד מרכזי בירושלים, במקומות הקדושים בחברון, מירון ובקבר רחל. בנוסף כל אחד יקיים את התפילה במקום בו הוא נמצא. יום התפילה אמור להתקיים בערב ראש חודש תמוז כט' סיון יום ראשון. (נתון להחלטת גדולי הדור, תשובה תינתן ב"ה, בימים הקרובים).