להסדיר. חוטובלי
להסדיר. חוטובליפלאש 90

הועדה לקידום מעמד האישה, בראשות ח"כ ציפי חוטבלי (ליכוד), דנה היום בהסדרים לחופשת לידה של חברות כנסת. הועדה

נדרשה לנושא מכיוון שבפעם הראשונה בתולדות הכנסת 2 ח"כיות אמורות ללדת.

ועדת האתיקה שנדרשה לנושא בשבוע שעבר, קבעה כי ח"כ אינן מועסקות ולכן, אינן זכאיות לחופשת לידה. הן ימשיכו לקבל משכורתן מהכנסת ויוכלו לבחור להמשיך ולעבוד או להיעדר.

לדבריה של חוטובלי, "לא ראוי שהסדרת חופשת הלידה תהיה תחת כותרת של היעדרות מוצדקת, אלא תינתן הזכות המלאה לאישה נבחרת ציבור לקבל חופשת לידה כפי שמגיע לכל אישה, הסוגיה מצריכה טיפול כלשהו. אני אבדוק את המסלול הנכון לתיקון זה".

בחוות דעת של היועצת המשפטית לכנסת, הובהר כי על פי המצב החוקי הנוהג כיום, אין בין ח"כית לבין הכנסת יחסי 'עובד-מעביד', ועל כן ח"כיות אינן זכאיות לחופשת לידה. בחוות הדעת אף הובהר כי מתן זכות כזו הוא בעייתי, משום שהוא עלול למנוע מח"כיות את זכות ההצבעה בתקופה זו.