יצרנית המכוניות שהכריזה על פשיטת רגל, ג'נרל מוטורס, לא מסרה פרטים על העסקה שנחתמה עם קונה אלמוני לרכישת קו הייצור של המשאיות והטנדרים, אבל מקור מסר כי הקונה הוא ככל הנראה סיצ'ואן טנגזהונג. כך על פי דיווח ב- cnn.

חברת ג'נרל מוטורס חתמה על עסקה למכירת יחידת הייצור של ההאמרים למפעל סיני, כך מסר מקור מודיעיני בעל ידע על העסקה ביום שלישי.

הידיעות ללו מגיעות יום אחד בלבד לאחר ש-GM הגישה בקשה להגנה מפשיטת רגל בניו יורק. החברה סירבה למסור פרטים מזהים על הקונה לא את שמו ולא את המחיר שהוא הסכים לשלם. הפרט היחיד מהעסקה שהם שחררו לפרסום היה שהעסקה הסופית תיחתם עד סוף ספטמבר. אבל, מקור מוסמך מסר כי הקונה הוא סיצ'ואן טנגזהונג, חברה לייצור מכונות כבדות בסין.

כחלק מן העסקה, חלק מהמפעלים הקיימים כיום של GM ימשיכו לייצר את ההאמר עבור הרוכש הסיני, לפחות לזמן מה. החברה מסרה כי, על פי ההסכם, ייצור האמרים ימשיך להיות במפעלי החברה לפחות עד שנת 2010.

"אני בטוח שההאמר ישגשג מבחינה עולמית תחת הבעלים החדשים", אמר טרוי קלארק, נשיא GM צפון אמריקה, במסיבת עיתונאים. "עבור GM, הרכישה ממשיכה להאיץ את התחדשות החברה. החברה הופכת להיות יותר ממוקדת ויותר מתחרה מבחינת מחירי המכוניות".

חברת GM הודיעה שההסכם החדש יסייע בשמירה על 3,000 משרות במחלקות הייצור וההנדסה, וכן בסוכנויות הרכב ברחבי ארצות הברית.

מכירת מותג ה"האמר" לחברה סינית לא ישפיע על ייצור המכוניות הצבאיות האמריקאיות. ה"האמרים" הצבאיים מיוצרים על ידי חברה אחרת, פרטית, AM ג'נרל, שמכרה את פס הייצור של ההאמרים הרגיים ל-GM כבר בשנת 1999.

ה"האמר" ורכבים גדולים אחרים היוו נטל על יצרניות כלי הרכב האמריקאיות מאז קפצו מחירי הדלקים בשנת 2008, ומאז העמיק המיתון.

GM פרסמה כי ברבעון הראשון של השנה היא מכרה 5,013 כלי רכב מסוג האמר בכל העולם. מדובר על ירידה של 62% מהתקופה הקודמת אשתקד.

ההאמר אינו המותג היחיד אותו עוזבת GM. החברה תמכור גם את המותגים: פונטיאק, סאטורן וסאאב. כמו כן החברה תסגור למעלה מ-2,000 סוכנויות מכירות שלה מתוך 6,000 הקיימות כיום ברחבי ארצות הברית.

הצעדים הללו עשויים לגרום לתוספת של 100,000 אנשים במעגל מחפשי העבודה.

החברה הגישה בקשה לפשיטת רגל שעות ספורות לאחר ששופט אישר את מכירת הנכסים של קרייזלר, הנמצאת בהליכי פשיטת רגל.

הנשיא אובאמה שיבח את בקשת פשיטת הרגל של החברה, המעוניין בשינוי כולל בכל תעשיית כלי הרכב האמריקאית. אובאמה שיבח את הצעד אף על פי שהוא מודע לעובדה שמשמעות הצעד היא תוספת למעגל האבטלה.