
ארגון הימין "מטות ערים" קורא לשר בני בגין מהליכוד לתמוך באורי אריאל לועדה למינוי שופטים - ולא ברוני בר און. "הקולות שקדימה קיבלה בבחירות האחרונות הגיעו בעיקר ממר"ץ, לכן לבחור ח"כ מקדימה זה לבחור בח"כ שימשיך את ההגמוניה של מפלגה אחת (מר"צ) במערכת המשפט. אבל מערכת המשפט אמורה היתה, כבר מזמן שכחנו זאת, לייצג באופן שווה את כל המפלגות והדיעות - ולא רק מפלגה אחת (מר"צ)", כתבה סוזי דים ממטות ערים.
"נא להתיחס לפניה זו כפניה רשמית מטעם מטות ערים, תנועת שטח עירונית-לאומית שצדקה בכל צמתי ההחלטות שהיא התערבה בהם, מאז החלה להיות פעילה בזירה הציבורית בשנת 1992. תנועת מטות ערים מאויישת ע"י 15 אלף פעילות ופעילים מכל שדרות הציבור היצרני".
יו"ר הכנסת, ח"כ ראובן ריבלין (ליכוד), הודיע בסוף השבוע כי יצביע מחר בעד בחירתו של ח"כ רוני בר-און (קדימה) לנציג האופוזיציה בוועדה לבחירת שופטים.
גם השר מהליכוד מיכאל איתן הודיע שיצביע בעד בר-און. היום תאשר הממשלה את מינוי השר גלעד ארדן (ליכוד) לנציגה בוועדה לבחירת שופטים. ארדן יהיה אחד משני השרים בוועדה, יחד עם שר המשפטים יעקב נאמן, העומד בראשותה מתוקף תפקידו.
