בן ציון מצליח, בן 59 ממצפה עזוז, הגיע למרכז הרפואי סורוקה, כשהוא סובל מאי ספיקת לב, חום, חולשה קשה, ירידה בלחץ הדם ובלבול.

בדיקות שערכו לו בבית החולים העלו כי הוא נדבק בחיידק הסטפילוקוקוס. כשבועיים לפני כן עבר מצליח טיפול שיניים. ככל הנראה, חדר החיידק לזרם הדם שלו דרך החניכיים, הגיע ללב והרס חלקים נרחבים ממנו.

מצבו של מצליח היה קשה מאד. החיידק "התיישב" על מסתמי הלב שלו, והרס שניים מתוך ארבעת מסתמי הלב, שלהם תפקיד חשוב ביותר בהזרמת הדם. ההרס הוחמר בשל מום מלידה שהאיש סבל ממנו, ולא הפריע לו עד אז בתפקוד היום-יומי.

מצליח הובהל לניתוח דחוף, במטרה להחליף את המסתמים שנפגעו, אולם במהלך הניתוח התברר למנתחים כי הנזק גדול בהרבה משחשבו תחילה: החיידקים חוררו את דופן אבי העורקים, כלי הדם הגדול ביותר המוביל דם מן הלב, פרצו החוצה ויצרו מורסה ענקית בחדר הימני של הלב.

במהלך הניתוח החליפו הרופאים את המסתם הפגוע, תיקנו את המסתם השני שנפגע, ניקזו את המורסה המודלקת ואיחו את השוליים של החדר הימני, שניזוקו בגלל פגיעת החיידק, באמצעות קרום שנלקח מליבה של פרה. באותה הזדמנות, תיקנו את המום ממנו סבל מלידה.

לדברי פרופ' גידי סהר, מנהל המחלקה לניתוחי חזה ולב בסורוקה מספר, "הבהלנו את בן ציון לחדר ניתוח כשהוא שרוי במצב קשה כשפעילות ליבו ירודה ביותר. כשפתחנו את בית החזה,  ד"ר מנחם מצא, ס. מנהל המחלקה לניתוחי חזה ולב ואני, התברר לנו, לתדהמתנו, שהחיידקים פגעו לא רק בצד השמאלי של הלב, אלא גם יצרו מורסה ענקית, מעין 'כיס' מוגלתי של חיידקים, על כל החדר הימני של הלב. למעשה, החיידק זיהם את שלושת השכבות של הלב: השכבה החיצונית, שכבת השריר והשכבה הפנימית.

הלב כולו היה מכורסם על ידי החיידק האלים שתקף אותו.  לרגע אחד שאלנו את עצמנו אם יש בכלל אפשרות להמשיך בניתוח, והאם קיים סיכוי לתקן את הנזקים. בסופו של דבר החלטנו להמשיך בידיעה שללא הניסיון האחרון והנואש הזה להציל את חייו, גורלו של החולה נחרץ.

לשמחתנו, הניתוח המורכב עבר בהצלחה הוא התאושש במהירות, ויום למחרת המנותח כבר ישב על כורסה. כשבוע לאחר הניתוח, הוא התהלך במסדרונות המחלקה. הסיפוק כעת הוא אדיר, לדעת שהצלנו את חייו במצב כמעט חסר תקווה".

לדברי בן ציון מצליח, "אחרי טיפול השיניים הייתי חולה במשך כמה ימים, עם חום גבוה של כמעט 40 מעלות. נטלתי כדורים להורדת חום בהוראת הרופא, אבל מצבי לא השתפר. כשחזרתי שוב, שלח אותי הרופא במהירות לחדר מיון, ולמעשה הציל את חיי בפעם הראשונה. בסורוקה הצילו אותי בפעם השנייה. אני מרגיש שקיבלתי חיים חדשים לגמרי, בגיל 59 שיפצו לי מחדש את כל הלב. עכשיו יש לי לב חדש לגמרי לחיות איתו את המשך החיים".