בישוב פני קדם השוכן בדרום מזרח גוש עציון התקיים היום (ד') טקס חנוכת המקוה החדש והראשון בישוב.
הישוב פני קדם הוקם לפני כתשע שנים ע"י גרעין של זוגות צעירים ורווקים וכיום מתגוררות ביישוב 26 משפחות. בישוב פועל מעון מזה כמה שנים והשנה נפתח גם גן לגילאי 3-6.
התושבים מספרים כי תהליך בניית המקוה היה ארוך וממושך והוא לא היה מגיע לסופו לולא עקשנותן של נשות היישוב שפעלו בכל דרך כדי לקדם את בניית המקוה החל מהשגת התקציב המתאים, אישורי הבניה ותכנון המבנה ובפעולתם הנמרצת של ראש מועצת גוש עציון - שאול גולדשטיין וראש המועצה הדתית - ניסים סוויד.
"מעבר לקשיים הברורים מאליהם הכרוכים בכל בניה ביהודה ושומרון, נוספו לבניית המקוה בפני קדם גם קשיים נוספים", אומרים התושבים ומספרים כי "הרעיון היה לבנות מקווה יביל שיבנה במפעל ויובל עד לישוב. זה היה רעיון חדשני והצלחתו בפני קדם היתה מביאה אותו לישובים רבים אחרים. בפועל, פשטה חברת הבנייה רגל במהלך בנייתו ולישוב הובא מבנה שהיה רחוק מלהיות כשיר לשמש כמקוה ואשר דרש עבודה רבה וכסף רב עד להשלמת בנייתו, כאשר כל הכסף המיועד כבר שולם. נעשו ניסיונות רבים למצוא פיתרונות שיאפשרו את השימוש במקוה ואיתם ניסיונות לגייס כספים ולבסוף במאמץ משותף של היישוב יחד עם המועצה הדתית ומועצת גוש עציון הושלמה בניית מקווה הנשים ולמרות החורף השחון בשנה זו, התמלאו הבורות והמקווה החל לפעול".
בטקס נשא דברים מר יאיר וולף סגן ראש מועצת גוש עציון, שאמר כי גזרות פרעה על הזכרים לא צלחו וכך גם גזרות אחרות המוטלות היום לא יצלחו והמועצה תמשיך להשקיע בישובים הצעירים. לאחר הטקס הועברו שיעורים ע"י הרב מנחם בורשטיין ראש מכון פוע"ה והרב אלישיב קנוהל רב הקיבוץ כפר עציון שסיפר שהמבנה הראשון שהוקם ביהודה ושומרון לאחר מלחמת ששת הימים היה המקוה בכפר עציון.
כעת חברי הישוב אוספים תרומות ומגייסים כספים, על מנת להכשיר גם את בור הטבילה לגברים במקווה שנחנך.