לא רצוי. קרטר
לא רצוי. קרטר

ג'ימי קרטר, נשיאה ה-39 של ארצות הברית, יבקר מחר (א) בנווה דניאל שבגוש עציון ויתארח בביתו של ראש המועצה, שאול גולדשטיין. ועדי פעולה נווה דניאל- אפרת-גוש עציון וקרית ארבע חברון אומרים הערב (מוצ"ש) כי ג'ימי קרטר ידוע בעוינותו הבוטה לישראל. 

במכתב בו קוראים ועדי הפעולה לציבור לחתום על עצומה נגד הביקור הם כותבים כי קרטר מנסה לצייר את עצמו כמתווך הוגן בסכסוך הערבי-יהודי, אך הוא אינו ראוי לשמש בתפקיד כזה. לדבריהם, "קרטר לא הוגן והוא רחוק  מלהיות אובייקטיבי. קרטר תמיד היה ותמיד יהיה סנגורם של אלו הרוצים לחסל את מדינת ישראל. הוא דוחף את האג'נדה האנטי-ישראלית שלו במסווה של מתווך עם רצון טוב הרודף שלום ומוכן לשמוע ל"שני הצדדים" לכאורה, הופך אותו לעוד יותר מסוכן".

"יהודי ארה"ב מכירים היטב את קרטר", הם מציינים כי עורך הדין אלן דרשוביץ כתב מאמרים רבים שחשפו את "הג'ימי קרטר האמיתי":

- ג'ימי קרטר עומד בראש מרכז קרטר באטלנטה הממומן מכספי ערבים ומקורות אנטי יהודים. רק ממשפחת בין לאדן קבל קרטר מליון דולר.



- מרכז קרטר העוסק לכאורה בזכויות אדם, מתעניין רק בזכויות הערבים. המרכז אינו מתעניין כלל בהפרת זכויות האדם בסין, סעודיה, סוריה או אירן.



- בספרו "פלשתין: שלום  או אפרטהייד" משמיץ קרטר את היהודים ומפיץ שקרים ודיבה. משבש קרטר את ההיסטוריה של ארץ ישראל ברגל גסה בציינו שנוצרים וערבים היו בארץ ישראל מאז הרומאים. נוכחות יהודית של אלפי שנים בארץ ישראל-אינה מצוינת.



- בספרו הוא מאשים את ישראל בסכסוך , מתעלם מעובדות היסטוריות המוכיחות שישראל תמיד הסכימה לפשרות וטוען שישראל אינה רוצה שלום.



- בתגובה לביקורת שהושלכה נגדו על תוכן ספרו, הוא שלף את הנשק האנטישמי עתיק היומין שהיהודים שולטים בפוליטיקה ובתקשורת ומשתיקים כל קול ביקורתי נגד ישראל.

"קרטר אינו אדם צעיר או תמים והוא אינו מגבש כעת את דרכו הפוליטית. יש לו אג'נדה ברורה. פגישה עם נציגים מגוש עציון לא תצליח לשנות את עמדותיו האנטי-ישראליות המובהקות כפי  ש-30 שנים של פגישות עם מנהיגים מנוסים, כמו מנחם בגין ,לא הצליחו  לשנות", אומרים תושבי גוש עציון וקרית ארבע.

הם מדגישים כי "קרטר חצה את הגבול  ועבר לצד הברור של האויבים שלנו בספרו האחרון, כעת הוא מנסה לשפר את תדמיתו". לסיום כתבו, "אסור לנו לאפשר לו לשקם את מעמדו במחיר כה זול.  עלינו לומר בבהירות: אתה פועל נגד העם היהודי בארצו. אתה לא יכול לשמש כמתווך הוגן".