
בפעילות של משטרת נגב נעצרו לפנות הבוקר (חמישי) 26 חשודים תושבי באר שבע והפזורה הבדואית בחשד לעבירות של סחר בסמים. מעצרם התאפשר בעקבות פעילות של שני סוכנים סמויים, ק. משטרה ואזרח שפעלו בקרב הסוחרים במהלך החודשים האחרונים.
במהלך החודשים האחרונים, הופעלו במחלק הסוכנים של ימ"ר נגב שני סוכנים אשר פעלו ורכשו סמים מסוחרי סמים שהפיצו את הסמים בעיר באר שבע ובמקומות נוספים.
במהלך פעילותם אספו הסוכנים, ראיות למכביר כנגד 36 חשודים בסחר בסמים מסוג קריסטל וחשיש, תוך ביצוע עסקאות בתחנות הסמים שהיו פרוסות בעיר באר שבע ומקומות נוספים. היום לפנות בוקר פשטו 200 שוטרים ממרחב נגב בפיקודו של מפקד המרחב תנ"צ יוסי פריינטי על בתיהם של החשודים, ערכו בבתים חיפוש ועצרו את החשודים לחקירה.
במשטרה אומרים כי מדובר בחשודים ברמה של ספקים לתחנות סמים ומנהלי תחנות סמים ובהם מס' חברים בארגוני פשיעה מקומיים.
בטכס קצר שנערך לפני הפעילות העניקו ממ"ז דרום ניצב יוחנן דנינו ומפקד מרחב נגב תנ"צ יוסי פריינטי תעודות הערכה לק. סוכנים נגב – פקד אורן סבג , ולמפעילי הסוכנים רס"ב ירון אילוז ורס"ב חנן אדרי. במעמד הטקס הוענקו דרגות הקצונה לסוכן המשטרתי – מפקח י.ש בנוכחות הוריו ובני משפחתו .
ממ"ר נגב תנ"צ יוסי פריינטי העלה על נס את פעילות מחלק הסוכנים של ימ"ר נגב וציין את ההישגים אליהם הגיע המחלק בעבר. עוד ציין מפקד המרחב כי הפעילות האיכותית של הימ"ר כולו על כל מחלקיו וכדוגמה לכך, "רק השבוע לאחר חקירה מאומצת של זרוע התשאול הוגש כתב אישום נגד 6 מעורבים שהציתו רכב של ק. שב"ס בדימונה".
מפקד המחוז ,ניצב דנינו יוחנן ציין בדבריו כי מדובר בעוד פרק מוצלח בפעילות מרחב הנגב במלחמה בפשיעה. "מדובר בשורה של מעצרים איכותיים אשר ישפיעו על תמונת הפשיעה. ההשפעה על איכות החיים של תושבי הדרום – לא תסולא בפז".
במשטרה מציינים כי זוהי פעילות הסוכנים הרביעית (סה"כ 5 סוכנים) הנחשפת השנה, שהתבצעה במרחב הנגב. קדמו לה חשיפת פעילות סוכן בסוף ינואר במהלך פברואר ובחודש מרץ. פעילות שהביאה עד כה למעצרם עד תום ההליכים של 80 נאשמים בסחר בסמים.
במהלך שנת 2008 פעלו במרחב הנגב 6 סוכנים סמויים בתחום הסמים אשר הביאו להעמדתם לדין של 238 נאשמים. העצורים יובאו הבוקר להארכת מעצרם בבית משפט השלום בבאר שבע , תיקי החקירה מנוהלים בזרוע תשאול של ימ"ר נגב.